ÚOHS je jedním ze signatářů memoranda o soutěžní spolupráci s Ukrajinou a Moldavskem

21.04.2023 16:03 | Tisková zpráva

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna dnes společně s vrcholnými představiteli soutěžních úřadů Estonska, Litvy, Lotyška, Maďarska, Polska, Rumunska a Slovenské republiky podepsal ve Varšavě memorandum o regionální spolupráci v oblasti politiky hospodářské soutěže se soutěžními úřady Ukrajiny a Moldavska.

ÚOHS je jedním ze signatářů memoranda o soutěžní spolupráci s Ukrajinou a Moldavskem
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Účastníci memoranda deklarovali, že budou podporovat a posilovat spolupráci v oblasti prosazování práva a politiky ochrany hospodářské soutěže. Hlavním cílem iniciativy je vytvořit platformu pro spolupráci, výměnu zkušeností, osvědčených postupů a rozšířit regionální partnerství na Radu pro ochranu hospodářské soutěže Moldavské republiky a Antimonopolní výbor Ukrajiny.

„Vítám, že můžeme nabídnout pomocnou ruku a přispět našimi dlouholetými zkušenostmi s prosazováním soutěžního práva. Vzhledem k tomu, že ÚOHS má působnost i v oblasti významné tržní síly a veřejné podpory, můžeme zprostředkovat Ukrajině i Moldavsku také znalosti z těchto oborů,“ uvedl k podpisu memoranda předseda Petr Mlsna.

Spolupráce se bude odehrávat formou výměny obecných nedůvěrných informací v rámci specializovaných pracovních skupin, jejichž cílem je poskytnout podporu jednotlivým účastníkům memoranda při vyšetřováních, analýzách a průzkumech trhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…