ÚOOÚ: Zveřejněna vodítka WP29 k transparentnosti

17.02.2018 19:53

Další neoficiální překlad materiálu Pracovní skupiny WP29 zveřejnil na svých webových stránkách Úřad pro ochranu osobních údajů. Tentokrát se jedná o praktický návod a vysvětlení nové povinnosti transparentního zpracování osobních údajů podle GDPR.

ÚOOÚ: Zveřejněna vodítka WP29 k transparentnosti
Foto: uoou.cz
Popisek: Úřad pro ochranu osobních údajů - logo

Transparentnost má navozovat důvěru občanů vůči postupům, jež na ně mohou mít vliv tím, že jim umožní těmto pochodům porozumět a aby proti nim, v případě nutnosti, mohli vznést námitku. Je rovněž vyjádřením zásady korektnosti při zpracování osobních údajů vyjádřené v článku 8 Listiny základních práv Evropské unie. Do obecného nařízení byla, v doplnění k požadavkům na zákonnost a korektnost zpracování, přidána transparentnost jako základní aspekt těchto zásad.

Čtenář v dokumentu nalezne informace k prvkům transparentnosti podle GDPR, nástrojům pro vizualizaci či výjimkám z povinnosti poskytnout informace. Dozví se i více o informacích poskytovaných subjektu údajů nebo informacích ohledně dalšího zpracování.

V rámci již ukončené veřejné konzultace došla k materiálu řada komentářů a připomínek. Je tedy možné, že po jejich prostudování bude ještě dodatečně upraven.

Vodítka k transparentnosti podle Nařízení 2016/679 naleznete ZDE.

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …