ÚZSVM: Město Opočno vrací majetek státu, ten jej zdarma předá lidem

04.09.2016 12:45

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Rychnově nad Kněžnou dořešilo vrácení 26 pozemků do vlastnictví České republiky od města Opočno.

ÚZSVM: Město Opočno vrací majetek státu, ten jej zdarma předá lidem
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Na základě žádosti občanů města Opočno, bylo prověřeno, zda došlo k oprávněnému nabytí vlastnictví městem Opočno podle zákona o přechodu některých věcí z majetku České republiky do vlastnictví obcí. Pracovníci ÚZSVM zjistili, že majetek byl a je dodnes zastavěn stavbami bytových družstev, nebo tvořil s těmito stavbami funkční celek. V důsledku toho nebyla naplněna jedna z podmínek pro převod pozemků na město, tudíž fakticky nemohlo dojít k přechodu pozemků do vlastnictví města Opočno.

Sporné pozemky se nacházejí ve dvou lokalitách města. Jedná se o zastavěné pozemky a pozemky ve funkčním celku o celkové výměře 6 359 m2 a účetní hodnotě 281 022 Kč.

V rámci bezproblémové spolupráce mezi městem Opočno a ÚZSVM došlo k sepsání souhlasného prohlášení a majetek přešel do vlastnictví České republiky. ÚZSVM je s pozemky příslušný hospodařit, pozemky budou zdarma převedeny vlastníkům bytových jednotek nad nimi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…