ÚZSVM: Prodejem pozemků pod lanovkou na Pustevnách se navýšil příjem státního rozpočtu

01.04.2018 21:14

Odloučené pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Novém Jičíně prodalo vlastníkovi lanové dráhy Ráztoka–Pustevny dva pozemky pod nástupní a výstupní stanicí lanovky.

ÚZSVM: Prodejem pozemků pod lanovkou na Pustevnách se navýšil příjem státního rozpočtu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Za pozemky o celkové rozloze 1 480 m² zaplatil majitel částku 665 000 Kč. Dalších 108 tisíc korun bylo provozovateli lanovky úřadem vyúčtováno jako náhrada za předchozí bezesmluvní užívání nemovitostí.
?Původně byly pozemky zapsány v katastru nemovitostí na již neexistující státní podnik Severomoravské státní lesy Krnov. Prodeji pozemků proto předcházelo prověření nabývacích titulů pro ÚZSVM.

Lanová dráha na trase Ráztoka–Pustevny je vybudována na svazích Radhošťské hornatiny, 6 km od Frenštátu pod Radhoštěm. Mezi dolní a horní stanicí překonává výškový rozdíl 400 metrů. Po tříleté výstavbě byla lanovka uvedena do provozu na Nový rok 1987.

Pomocí jednolanové oběžné dráhy Tatrapoma TS-2 s dvoumístnými sedačkami (celkem 162 sedaček) je lanovka schopná přepravit v létě 720 osob za hodinu při rychlosti 2 m/s. V zimní lyžařské sezóně, kdy je rychlost lanovky zvýšená na 2,5 m/s, se přepravní kapacita zvyšuje až na 900 osob za hodinu. V průběhu roku se lanovkou z Ráztoky na Pustevny přepraví až 200 tisíc osob.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…