ÚZSVM hledá nového majitele pro výjimečnou nemovitost v centru Liberce

22.10.2022 21:05 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dnes na svých webových stránkách www.nabidkamajetku.cz vyhlásil výběrové řízení s elektronickou aukcí budovy bývalého Skloexportu v Liberci. Minimální cena za tuto výjimečnou nemovitost z 30. let 20. století činí 79 070 900 korun.

ÚZSVM hledá nového majitele pro výjimečnou nemovitost v centru Liberce
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

lektronická aukce této administrativní budovy začne 15. listopadu 2022 v 10 hodin a potrvá do 16. listopadu do 10 hodin. Před začátkem aukce, tedy do 14. listopadu do půlnoci, musí zájemci složit kauci ve výši 8 milionů korun. Termíny prohlídek budovy pro zájemce jsou naplánovány ve dnech 2. listopadu (v 10:00) a 8. listopadu (ve 14:00). Více informací o prodeji této jedinečné nemovitosti naleznete zde.

Čtyřpatrová administrativní budova, která byla dříve ve vlastnictví společnosti Skloexport a.s., byla postavena v letech 1938-1930 na rohu ulic Žitavská a tř. 1. máje. V budově se nacházejí zejména kancelářské prostory, sklady, archiv či osobní a nákladní výtah. Celková podlahová plocha činí 9 357 m2. Objekt se nachází v těsné blízkosti libereckého vlakového a autobusového nádraží.

ÚZSVM převzal dlouhodobě nevyužívanou budovu od Generálního finančního ředitelství v květnu roku 2020. Pro ÚZSVM je budova bývalého Skloexportu nepotřebná, a proto pro ni v souladu se zákonem hledá nového vlastníka. Vzhledem k tomu, že o ni neprojevila zájem žádná státní instituce, hledá nového majitele prostřednictvím transparentní elektronické aukce na webových stánkách www.nabidkamajetku.cz.

ÚZSVM rovněž nabídl objekt bývalého Skloexportu Libereckému kraji a zaslal mu informace s podmínkami pro případný převod vlastnictví této nemovitosti. Nicméně žádné materiály ze strany Libereckého kraje ÚZSVM neobdržel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…