Účetnictví MŠMT za rok 2019 bylo spolehlivé, zásadní nedostatky NKÚ nenašel

19.11.2020 8:24

Nejvyšší kontrolní úřad prověřil vedení účetnictví a spolehlivost účetní závěrky Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) za rok 2019. Kromě toho se kontroloři zaměřili i na spolehlivost údajů, které MŠMT předkládalo pro hodnocení plnění státního rozpočtu, a také na závěrečný účet ministerstva. Ani v jedné z těchto oblastí kontrola neodhalila významné nedostatky.

Účetnictví MŠMT za rok 2019 bylo spolehlivé, zásadní nedostatky NKÚ nenašel
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Kontroloři neodhalili nesprávnosti, které by měly významný dopad na vedení účetnictví nebo na spolehlivost údajů v účetní závěrce MŠMT. Určité nesprávnosti v účetnictví sice MŠMT mělo, ještě před jeho uzavřením a sestavením účetní závěrky je ale opravilo. Účetní závěrka za rok 2019 tak podává věrný a poctivý obraz účetnictví a finanční situace MŠMT.

V údajích pro hodnocení plnění státního rozpočtu předložených MŠMT našli kontroloři jen méně významné nedostatky, které na spolehlivost těchto údajů neměly vliv.

Ani v případě závěrečného účtu MŠMT nebyly zjištěné nesprávnosti významné.

„Jsme rádi, že výsledky této kontroly můžeme hodnotit pozitivně. U MŠMT se ukazuje, že opakované kontroly NKÚ přinesly podstatné změny a hlavně zlepšení ve vedení účetnictví i v souvisejících oblastech. Ministerstvo mělo snahu situaci napravit, reagovalo na naše zjištění i doporučení, a proto se dnes můžeme bavit o tom, že jsou věci v zásadě v pořádku,“ uvedl člen úřadu Jan Vedral, který kontrolu vedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…