Učitelé technických oborů dokončili odbornou praxi v ArcelorMittal Ostrava

16.06.2013 15:25

Prvních deset pedagogů technických oborů z Moravskoslezského kraje včera převzalo diplomy potvrzující absolvování odborného kurzu, který po celý rok probíhal za spolupráce hutě ArcelorMittal Ostrava a obecně prospěšné společností Sedukon.

Učitelé technických oborů dokončili odbornou praxi v ArcelorMittal Ostrava
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Speciální program profesního rozvoje pro učitele je akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Odbornou praxi v oborech hutník, koksař, strojař a elektrikář již úspěšně absolvovalo deset učitelů, dalších deset zahájí odbornou praxi v huti v září.
 
„Nahlédnutí do současného dění v hutním provozu bylo velmi poučné a mohl jsem oživit své vzpomínky ze školy a znalosti tím, co se za tu dobu změnilo. V současné době vyučuji žáky oboru Hutník, a proto získané informace využiji přímo ve vyučovacích hodinách,“ popsal své zkušenosti Kamil Staněk ze Střední průmyslové školy Ostrava-Vítkovice.
 
Cílem vzdělávacího programu bylo poskytnout pedagogickým pracovníkům odbornou praxi v reálném provoze. Výuka probíhala jak prezenčně přímo v ostravské huti, tak i distanční formou pomocí e-learningu. Pedagogové mohli navštěvovat odborné kurzy, stáže a exkurze dle technického zaměření a také „stínovat“ odborníky v oboru přímo při práci ve výrobě. Podmínkou úspěšného ukončení studia bylo dosažení nejméně 85 % kreditů a vypracování závěrečné práce i pracovních listů dle vybraného oboru.
 
„Studenti nemohou být pohrouženi jen v teorii, pro úspěch na pracovním trhu musí znát i podnikovou praxi. I k tomu pomáhá seznamování učitelů nejen s novinkami ve výrobě. Jsem rád, že se všem deseti pedagogům u nás líbilo a roční praxi si pochvalovali, i když mnohdy do kurzu docházeli v době svého volna,“ uvedl Jan Rafaj, ředitel pro personalistiku a vnější vztahy ArcelorMittal Ostrava.
 
Projekt byl zahájen 30. 8. 2012 a je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Ve školním roce 2012/2013 absolvovalo ve svém volném čase odbornou praxi prvních deset pedagogických pracovníků, ve školním roce 2013/2014 ji absolvuje dalších deset. V průběhu projektu vznikají kromě pracovních listů i výuková CD a e-learningové materiály, které budou sloužit pedagogům pro účely odborné výuky a ke kterým budou mít přístup i po ukončení roční odborné praxe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …