Ultralehký letoun z ČVUT v Praze získal zlatou medaili na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně

05.10.2016 15:30

České vysoké učení technického v Praze se na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně prezentuje s ultralehkým dvoumístným letounem UL-39 ALBI. Ten odbornou komisi zaujal natolik, že v kategorii Inovace v transportu a logistice získal Zlatou medaili MSV 2016.

Ultralehký letoun z ČVUT v Praze získal zlatou medaili na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Vyhlašovateli soutěže jsou Svaz českého průmyslu a obchodu a Vysoké učení technické v Brně. Zlatá medaile byla Robertu Theinerovi, vedoucímu Ústavu letadlové techniky Fakulty strojní ČVUT, Radku Filipovi, řediteli společnosti JIHLAVAN airplanes, s. r. o., a Petru Průchovi, technickému řediteli vývoje z LA composite, s. r. o., předána na včerejším zahájení veletrhu z rukou prezidenta Svazu průmyslu a obchodu Jaroslava Hanáka, ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, rektora VUT v Brně Petra Štěpánka a generálního ředitele společnosti Veletrhy Brno Jiřího Kuliše.

„Ocenění v tak silné konkurenci si velice vážíme. Je to vážná pobídka k dalšímu úsilí komercionalizovat inovativní myšlenku, a naplnit tak jednu z rolí technické vysoké školy,“ řekl Robert Theiner z Fakulty strojní ČVUT.

„Děkujeme za ocenění potvrzující nastoupený trend v inovacích. Bez výborné spolupráce s Ústavem letadlové techniky Fakulty strojní ČVUT v Praze bychom tohoto úspěchu nedosáhli. Znamená pro nás závazek pokračovat společně v projektu,“ uvedl Radek Filip za společnost JIHLAVAN airplanes. „Bylo pro nás skvělé účastnit se s ČVUT a JIHLAVAN airplanes vývoje letounu, který představuje významnou inovaci v řadě oblastí. Vývoj letounu UL-39 je natolik komplexní, že bez spolupráce všech partnerů by jeho realizace nebyla možná,“ doplnil vyjádření k ocenění Petr Průcha, technický ředitel vývoje z LA composite.

Letoun si veřejnost může prohlédnout až do konce tohoto týdne, tj. do 7. října 2016 na Mezinárodním strojírenském veletrhu (Výstaviště Brno, pavilón Z, stánek ČVUT č. 92).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…