Unikátní duatlonový závod v ČR se uskuteční v Dalešicích na Vysočině

25.02.2013 9:23

Dalešický pivovar pořádá 18. května třetí ročník speciálního duatlonového závodu s názvem Koloběh, který je díky své koncepci unikátním závodem v celé České republice. Registrace týmů je zahájena, zájem mají závodníci z celé republiky.

Unikátní duatlonový závod v ČR se uskuteční v Dalešicích na Vysočině
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nákládání bicyklů do vlaku

Tohoto speciálního závodu se mohou účastni pětičlenné týmy, které čeká sto kilometrů. Úkolem týmu je dopravit svůj štafetový kolík do cíle závodu. „Jeden člen týmu vždy běží, ostatní čtyři jedou na kole. Záleží na strategii, jak často se budou střídat. Není předepsané, jak dlouhou trať musí jednotlivý závodník uběhnout. Nutné je, aby vždy jeden člen týmu běžel. Teoreticky je možné, aby sto kilometrů uběhl jeden závodník, a ostatní závod odjeli na kole,“ popisuje správce Dalešického pivovaru a hlavní organizátor Ladislav Urban. Podmínkou závodu je to, že štafetový kolík se nesmí vézt na kole. Soutěží týmy mohou být smíšené, tedy kombinace závodníků a závodnic.

Trasa závodu má čtyři okruhy po 25 km

Pro duatlonový závod jsou vytyčeny čtyři trasy po 25 km v okolí Dalešické přehrady. Každý okruh má kontrolní proběh Dalešickým pivovarem. Trasy jsou vedeny většinou po lesních a polních cestách, pouze zčásti po asfaltu.

Nejlepší tým měl čas 6 hodin a 17 minut

Nejlepší tým loňského roku Liborovi hoši zvládli závod za šest hodin a sedmnáct minut, druhým týmem byli Seefelders s časem šest hodin a čtyřicet jedna minut, třetí doběhl a dojel tým Pomalý bar s časem šest hodina čtyřicet sedm minut.

Registrace: http://www.pivovar-dalesice.cz/registrace/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…