Unikátní pacientské návody poradí, na co se připravit před i po operaci kyčelního a kolenního kloubu

03.06.2014 18:02

Pacienty, kteří se chystají na operaci umělého kyčelního nebo kolenního kloubu, již nemusí trápit nejistota a strach z neznámého. Právě pro ně totiž B. Braun připravil dvě nové pacientské brožury, které je nejen provedou předoperační přípravou, ale odpoví jim také na celou řadu otázek a doplní informace, které získávají od svých ošetřujících lékařů.

Unikátní pacientské návody poradí, na co se připravit před i po operaci kyčelního a kolenního kloubu
Foto: Martin Kovář
Popisek: Operace

Zdarma ke stažení jsou na portále www.lepsipece.cz. Na Lepší péči se také nachází poradna s lékaři, články, rozhovory a příběhy pacientů po operaci.

Lidé se často obávají s lékaři otevřeně hovořit o svých zdravotních problémech. Mnohdy se tak ani nedozví o metodách, které se díky novým poznatkům a technologiím neustále vyvíjejí. I proto vznikl portál Lepší péče, kde jsou informace o různých onemocněních a také poradna, ve které odpovídají lékaři – specialisté na danou problematiku. „Výměna kyčelního a kolenního kloubu patří mezi nejčastější operační výkony v ortopedii. Během jednoho roku se v českých a moravských nemocnicích provede zhruba 15 000 operací kyčelního kloubu a 12 000 výměn kolenního kloubu. Každému chirurgickému výkonu však předchází určitá historie onemocnění spojená často s bolestí, obavami a omezeními v každodenním životě. Na cestě k uzdravení pacientům pomáhají nejen lékaři a zdravotnický personál, ale nově také naše brožury, které je provedou předoperační přípravou i pooperačním stavem a poskytnou jim odpovědi na otázky, které v souvislosti s operací vyvstanou,“ říká MUDr. Lubomír Klepáč, MBA, člen vedení Skupiny B. Braun.

Poradí, jak s umělým kloubem rehabilitovat či projít letištní kontrolou

Každá brožura se skládá ze základních informací o struktuře a možných defektech kloubu, seznamuje pacienty s možnostmi implantátů a jejich historickým vývojem a následně představuje také samotný operační výkon včetně práce moderního počítačově navigovaného systému OrthoPilot. Dvě závěrečné kapitoly pacientům přinášejí rady, jak zvládnout první kroky po operaci, rehabilitaci a v neposlední řadě také užitečné rady do budoucna. Pacienti se zde například dozvědí, že je možné zažádat si o Průkaz nositele implantátu, což ocení především při osobních kontrolách na letišti či v zabezpečených budovách, kdy může bezpečnostní rám reagovat na kovové komponenty umělého kloubu, či tipy na vhodné sportovní a pohybové aktivity.

„Tyto brožury ocení nejvíce ti pacienti, kteří mají z operace umělého kloubu obavy. Na několika málo stránkách totiž naleznou shrnuty všechny základní důležité informace a rady, které by před operací měli znát. Brožury jsou ideálním pomocníkem pro všechny, kteří se o operaci rozhodují, či se na ni již připravují. Jsou přehledné, stručné a srozumitelné všem věkovým kategoriím,“ doplňuje Lubomír Klepáč.

Přesně a efektivně, to je navigační systém

Počítačový navigační systém OrthoPilot je celosvětově nejrozšířenějším zařízením pro přesnou implantaci umělých kloubů. OrthoPilot pomáhá operatérovi při správném polohování komponent implantátu a při nastavení stability kloubu, přičemž přihlíží k individualitě každého pacienta. Vyšší přesnost umístění s sebou přináší výrazně vyšší životnost a funkčnost umělého kloubu. Na rozdíl od mnoha jiných systémů se OrthoPilot zcela obejde bez dalších předvyšetření, čímž snižuje radiační zátěž při provádění rentgenových snímků nebo počítačové tomografie.

O Skupině B. Braun

Koncern B. Braun působí na celosvětovém trhu 175 let a dnes patří k největším výrobcům zdravotnických produktů na světě. Hlavní sídlo je v německém Melsungenu, pobočky má v 60 zemích světa. Skupinu B. Braun CZ/SK tvoří B. Braun Medical (dodavatel zdravotnických prostředků), B. Braun Avitum (provozovatel 25 dialyzačních středisek) a Aesculap Akademie (mezinárodní vzdělávací instituce). Skupina B. Braun v České a Slovenské republice působí od roku 1993 a zaměstnává 600 lidí. Více na www.bbraun.cz. B. Braun pro život je hlavním charitativním projektem Skupiny B. Braun. Podporuje vybrané neziskové organizace i jednotlivce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…