Unikátní projekt Znovu Národní ´89 Českého rozhlasu Radiožurnál připomene důležité události 17. listopadu

16.11.2022 14:21 | Tisková zpráva

Český rozhlas Radiožurnál odvysílá zpravodajskou rekonstrukci klíčových okamžiků 17. listopadu 1989. V den 33. výročí této přelomové události naší historie budou přímým přenosem z Národní třídy v Praze provázet moderátoři Jan Pokorný a Martin Veselovský.

Unikátní projekt Znovu Národní ´89 Českého rozhlasu Radiožurnál připomene důležité události 17. listopadu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

V mobilním studiu „R-stream“ přivítají aktéry sametové revoluce Michaela Kocába a Michala Horáčka, signatáře Charty 77 Daniela Kroupu, historika Jiřího Suka a řadu dalších zajímavých hostů.

„Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studenstva oslaví Český rozhlas exkluzivní zpravodajskou rekonstrukcí významných momentů 17. listopadu 1989. Český rozhlas Radiožurnál připravil speciální sedmihodinové vysílání živě z Národní třídy v Praze, které přiblíží minutu po minutě začátek sametové revoluce. Posluchači se mohou těšit na rozhovory jak s pamětníky, tak i se současnými studenty, kteří budou mluvit o svém pohledu na tuto přelomovou událost naší historie. Součástí vysílání budou i živé vstupy reportérů o tom, jak revoluce propukla v jednotlivých krajích,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34785 lidí

Ve čtvrtek 17. listopadu 2022 Český rozhlas Radiožurnál přenese posluchače do Československa na podzim roku 1989 živým vysíláním od 15.00 do 22.00 hodin. Jan Pokorný s Martinem Veselovským si budou povídat přímo na pražské Národní třídě o významných listopadových událostech od 15.00 hodin s historikem Jiřím Sukem a s Ester Valtrovou, programovou ředitelkou neziskové organizace Díky, že můžem.

V 16:00 hodin moderátoři přivítají filosofa a signatáře Charty 77 Daniela Kroupu a ředitele Post Bellum Mikuláše Kroupu.
Dalšími hosty bude v 17:00 hodin tehdejší studentský vůdce a člen parlamentní komise pro dohled nad vyšetřováním 17. listopadu Václav Bartuška a zpěvačka Berenika Kohoutová, která symbolicky v 17:11 hodin zazpívá Modlitbu pro Martu.
Moderátoři v 18:00 hodin přivítají zakladatele iniciativy MOST Michaela Kocába a Michala Horáčka, v 19:00 hodin dorazí do mobilního studia na Národní třídě ředitel Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd Miroslav Vaněk a herečka Veronika Freimanová.

Na závěr živého přenosu od 20:00 hodin posluchači uslyší rozhovor s tehdejší studentkou Klárou Pospíšilovou a studentkou Matyldou Hofschnaidrovou, která bude mluvit o projektu Samet na školách, a v 21:00 hodin dostane slovo i řádová sestra Angelika, která se starala o Václava Havla na sklonku jeho života.

Více informací o projektu Znovu Národní ´89 najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…