Úprava Jizerské magistrály i vybavení azylového domu. ČEZ podesáté generálním partnerem Jizerské 50

13.02.2023 8:24 | Komerční článek

Již podesáté jeli závodníci hlavní závod Jizerské 50 s logem Skupiny ČEZ na dresu. A také v letošním ročníku pomohli svým pohybem podpořit smysluplný projekt. Ujeté kilometry přeměnila Nadace ČEZ na peníze, které se použijí na podporu úpravy tras Jizerské magistrály a poputují obecně prospěšné společnosti JIZERSKÁ. Celkem se vybralo bezmála 272 tisíc korun.

Úprava Jizerské magistrály i vybavení azylového domu. ČEZ podesáté generálním partnerem Jizerské 50
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Kromě závodníků přímo na trati pomáhali svým pohybem již tradičně také návštěvníci ČEZ Energy zóny, kteří si zde mohli vyzkoušet běžkařský trenažér. Celkem všichni dohromady vysportovali 271 996 korun – samotný závod vynesl 201 527 korun, trenažér pak 70 469 korun.

„Spolupráce Nadace ČEZ a Jizerské 50 spojuje radost z pohybu, upraveného sněhu a skvělého zimního sportování na čerstvém vzduchu s pomocí dobré věci. Letos přispíváme na úpravu oblíbených běžkařských tras vedoucích skrze zasněžené Jizerské hory, protože chceme, aby si mohli tento krásný zimní sport užít kromě závodníků třeba i rodiny s dětmi ve svém volném čase,“ říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

„Podpora od Nadace ČEZ je pro nás velmi důležitá. V letošní sezoně, která pro nás bude již dvacátou druhou, očekáváme celkové zvýšení nákladů. I přesto chceme sportovní aktivity a možnosti pro návštěvníky Jizerských hor zachovat v plném rozsahu, neboť vnímáme, jak významný vliv má naše činnost na rozvoj cestovního ruchu v oblasti Jizerských hor. Proto na tomto místě patří poděkování všem, kteří svým pohybem během víkendu pomohli dobré věci,“ dodává Martin Kunc, ředitel společnosti Jizerská o.p.s.

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21903 lidí

V rámci Jizerské magistrály mají lyžaři k dispozici téměř 200 kilometrů v oblíbeném terénu Jizerských hor. Úprava běžeckých tratí zde má nejdelší historii u nás, začalo se s ní již v roce 1984. Bílé stopy vyvedou sportovce nejen ze známých středisek, Bedřichova a Jizerky, ale i z dalších míst jako Oldřichov v Hájích, Nové Město pod Smrkem, Desná, Horní Polubný nebo Martinské údolí v Kořenově. Lyžařské stopy vedou přírodou Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory.

Během letošní Jizerské 50 byl také do aplikace EPP – Pomáhej pohybem nasazen speciální projekt, díky kterému uživatelé aplikace svým pohybem přispěli Charitě Česká Lípa na vybavení azylového domu.

Mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem je nástroj, díky kterému má každý možnost pomáhat vlastním pohybem nejen sobě, ale také druhým, kteří naši pomoc potřebují. Aplikace je ke stažení zdarma a funguje jako běžný sporttracker, tedy měří údaje jako rychlost, čas, tempo nebo vzdálenost, ale navíc generuje body, které může uživatel kdykoliv věnovat některému z aktuálně nabízených projektů. Pokud uživatelé svým pohybem nasbírají dostatečný počet bodů, Nadace ČEZ projekt finančně podpoří. Aktuálně nabízí aplikace 26 sportovních aktivit, a to od těch běžných, jako je běh, chůze nebo jízda na kole, až po ty méně obvyklé, jako je chůze s kočárkem nebo plogging (běh spojený se sbíráním odpadků).

JIZERSKÁ, o.p.s. se o úpravu tratí v Jizerských horách stará od konce roku 1999, založila ji obec Bedřichov. Peníze na úpravu tratí získává od měst a obcí, Libereckého kraje, sponzorů a dárců, ale i od samotných lyžařů, kteří si zimu bez běhání na lyžích neumí představit.

Charita Česká Lípa byla založena litoměřickým diecézním biskupem 1. března 1999 a je součástí římskokatolické církve. Poskytuje pomoc klientům v 9 rozličných službách a projektech na Českolipsku a Novoborsku. Provozuje například azylové domy pro ženy, muže nebo rodiny s dětmi v nepříznivé sociální situaci, centrum pro pěstounské rodiny, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež nebo sociální automobil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…