Úřad práce: Práce „se nabízela“ v Gongu už potřetí

06.05.2019 14:58

Více než pět desítek zaměstnavatelů zaplnilo už potřetí Multifunkční Aulu Gong v Dolních Vítkovicích, aby nabídlo své volné pracovní pozice v rámci Burzy práce 2019.

Úřad práce: Práce „se nabízela“ v Gongu už potřetí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

Akci pořádala Krajská pobočka ÚP ČR v Ostravě v rámci projektu Efektivní služby zaměstnanosti. Kromě přímého kontaktu se zaměstnavateli, připravili organizátoři také další doprovodné služby určené jak návštěvníkům, tak zaměstnavatelům. Veškeré služby, včetně vstupu, byly zdarma.

Burza navázala na předešlé ročníky, které sklidily řadu pozitivních ohlasů. A letos tomu nebylo jinak. Kromě přímého kontaktu se zaměstnavateli, kdy si návštěvníci mohli vybírat ze stovek volných pracovních míst, byli lidem k dispozici specialisté Úřadu práce ČR. Zájemcům sdělovali podrobné informace o širokém portfoliu služeb, které ÚP ČR klientům nabízí. Poptávka byla především po podrobnostech z oblasti zprostředkování zaměstnání, rekvalifikací či dalšího profesního vzdělávání. Řada příchozích z řad veřejnosti, ale i zaměstnavatelů zamířila ke stánkům, kde se dozvěděli vše podstatné o evropských projektech. Zájemci, převážně uchazeči o zaměstnání, se také zajímali u poradců celoevropské sítě EURES o životní a pracovní podmínky v zahraničí.

Lidem byly k dispozici také zástupci Okresní správy sociálního zabezpečení v Ostravě, Oblastního inspektorátu práce, České obchodní inspekce a dalších poradenských institucí, které pomáhají lidem uplatnit se na trhu práce. Informační záběr akce tak byl komplexní.

Na své si přišli i zaměstnavatelé, a to v rámci vzdělávacích seminářů. Celkem se jich zúčastnilo 120 lidí. S největším úspěchem se setkala přednáška na téma „Kontroly inspektorátu práce v oblasti zaměstnanosti“.

„Jsem rád, že se akce vydařila a návštěvníkům i vystavovatelům jsme mohli v příjemné atmosféře zprostředkovat širší pohled na služby Úřadu práce ČR. Pozitivní ohlas nás motivoval k tomu, abychom pokračovali v tomto trendu a organizovali burzu i v následujících letech,“ shrnuje ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Ostravě Petr Prokop.

„Akce tohoto typu, jež ÚP ČR pořádá napříč celou republikou, jsou velmi důležité pro naše klienty, kteří zde mohou nalézt příležitost k pracovnímu uplatnění. A jsou přínosné i pro zaměstnavatele. Díky této aktivitě totiž mohou získat řadu nových a tolik potřebných zaměstnanců,“ uzavírá generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…