Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových zdarma převedl na město Frýdek-Místek tři pozemky u nemocnice

30.08.2020 21:38

ÚZSVM ve Frýdku-Místku bezúplatně převedl na město Frýdek-Místek tři pozemky o celkové výměře 2 485 m2 v celkové hodnotě téměř 600 000 Kč, které se nacházejí na parkovišti u nemocnice.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových zdarma převedl na město Frýdek-Místek tři pozemky u nemocnice
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Rozsáhlé parkoviště u nemocnice je tvořeno celkem čtyřmi pozemky. Jeden z pozemků již v minulosti převzal ÚZSVM od bývalého Okresního úřadu ve Frýdku-Místku, dva pozemky získal v nedávné době jako tzv. nepotřebný majetek od Ředitelství silnic a dálnic ČR, čtvrtý pozemek již byl ve vlastnictví města, které je rovněž vlastníkem opěrné zdi, která lemuje parkoviště z jihovýchodní strany.

Kapacita parkovacích možností ve Frýdku-Místku je nedostatečná. Parkoviště u nemocnice je jedním z mála bezplatných parkovišť na území města. Slouží široké veřejnosti, a to především pacientům a návštěvám nemocnice. Parkoviště využívají také řidiči přilehlých bytových domů, u kterých je nedostatek parkovacích míst.

Nemocnice má ve svém oploceném areálu vyhrazené parkoviště, které je však zpoplatněno. Parkovné na tomto parkovišti má za cíl regulovat nežádoucí množství parkujících automobilů. Protože se město ve smlouvě o bezúplatném převodu pozemků zavázalo po dobu desíti let využívat pozemky pouze k nekomerčním a nevýdělečným účelům, zůstane toto strategické parkoviště pro občany a návštěvníky města minimálně po tuto dobu bezplatné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…