Úřad vlády ČR otevírá veřejnosti zahradu Strakovy akademie

11.06.2016 10:30

I v letošním roce otevírá veřejnosti své brány zahrada Strakovy akademie. O víkendu 11. a 12. června 2016 vždy od 10 do 17 hodin se tak Úřad vlády ČR připojuje k mezinárodnímu festivalu Víkend otevřených zahrad, který probíhá v několika evropských zemích.

Úřad vlády ČR otevírá veřejnosti zahradu Strakovy akademie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Strakova akademie

Zpestřením prohlídky zahrady bude fotografická výstava Osudy Strakovy akademie k výročí 240 let od založení nadace hraběte Jana Petra Straky a 120 let od dostavby budovy. V rámci těchto výročí bude Strakova akademie po následující tři noci zářit v národních barvách.

Zahrada projektovaná podle návrhu významného zahradního architekta Františka Thomayera původně sloužila studentům akademie k odpočinku a sportu. Sportovní náčiní bylo odstraněno v souvislosti s využitím budovy akademie k vládním účelům po roce 1945. V současné době se na zahradě konají oficiální přijetí zahraničních návštěv a v průběhu roku je veřejnosti uzavřena.

Zahrada Strakovy akademie je chráněna jako památka UNESCO, protože se nachází na území pražského centra, které na prestižní seznam světového dědictví patří. Zároveň je společně se Strakovou akademií chráněna také jako kulturní památka České republiky.

Návštěvníci budou mít možnost procházet zahradu individuálně nebo se mohou připojit ke komentovaným prohlídkám historiků, které budou probíhat v pravidelných hodinových intervalech.

Zahrada Strakovy akademie bude přístupná také následující dva červnové víkendy z Kosárkova nábřeží v sobotu a v neděli vždy od 10 do 17 hodin.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Adresa
Úřad vlády ČR, nábř. Edvarda Beneše 128/4, Praha 1
Vstup do zahrady z Kosárkova nábřeží!

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…