Úřad vlády: Před Kramářovou vilou začala stálá expozice Voda a civilizace

28.08.2019 9:44

Úřad vlády dnes v aleji před Kramářovou vilou otevřel stálou venkovní expozici Voda a civilizace. Unikátní výstavu na jaře na pražské Kampě shlédlo přes 200 tisíc lidí, nyní si ji budou moci prohlédnout i další zájemci. Výstava je volně přístupná 24 hodin denně. Slavnostního zahájení se zúčastnil premiér Andrej Babiš, ministr životního prostředí Richard Brabec, ministr zemědělství Miroslav Toman a další členové vlády.

Úřad vlády: Před Kramářovou vilou začala stálá expozice Voda a civilizace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Projekt Voda a civilizace si klade za cíl otevřít svým divákům oči a vytrhnout je z letargie zajetých archetypů, že máme vody dostatek. Ukázat vodu jako strategickou surovinu, její množství a dostupnost na různých místech světa a zasadit do souvislostí s různými proměnami životního prostředí. Na dvaadvaceti oboustranných panelech, které jsou umístěny podél stromořadí před Kramářovou vilou, ukazuje expozice prostřednictvím fotografií z různých koutů planety a od různých autorů příběh vody.

„Voda je priorita, voda je život, bez vody nebudeme fungovat. Děláme vše pro to, abychom napravili, co se v minulosti zanedbalo. Vracíme vodu do krajiny, pomáháme obcím, samosprávám, aby propojovaly vodní soustavy, aby prohlubovaly studně a tak dále. Já jsem rád, že se to povedlo a tato unikátní výstava tady je. Jsou to skvělé fotky, skvělé záběry. Mně se to strašně líbilo. Budu rád, když sem přijde veřejnost se na to podívat, a určitě získá spoustu vzácných informací,“ uvedl premiér.

Výstava obsahuje autorské snímky doplněné o interaktivní studie s poutavými popisy. K vidění jsou mj. unikátní snímky nejstarších závlahových kanálů v Izraeli, ale také kruté dopady plastů v moři na zvířata. Zajímavostí jsou fotografie českého geografa a hydrologa Bohumíra Janského, který se svým týmem v roce 1999 objevil prameny Amazonky.

Organizátorkou a producentkou projektu je Olga Menzelová, společnost Medialogue. Kurátorem a spoluautorem výstavy je český egyptolog a archeolog Miroslav Bárta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…