Úřad vlády: Zesnula profesorka Jiřina Jílková

24.06.2022 10:57 | Tisková zpráva

Dne 21. 6. 2022 náhle skonala prof. Ing. Jiřina Jílková, CSc. – předsedkyně Pracovní komise pro hodnocení dopadů regulace Legislativní rady vlády ČR.

Úřad vlády: Zesnula profesorka Jiřina Jílková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Paní profesorka spojila svůj akademický život s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, kde působila v letech 2011–2017 jako prorektorka pro vědu a poté jako garant oborů na Fakultě sociálně ekonomické. Její vědeckou specializací byla problematika politiky životního prostředí, regulace a hodnocení dopadů státních intervencí a politik. Byla členkou akademických grémií v Německu a České republice, je autorkou nebo spoluautorkou řady monografií, vědeckých článků a studií.

V Komisi RIA působila už od jejího založení v roce 2011 a od roku 2015 byla její předsedkyní. Profesorka Jílková byla velmi aktivní také v mezinárodní spolupráci v oblasti lepší regulace. Pracovala jako expert pro OECD a Evropskou komisi. V letošním roce předsedala platformě RegWatchEurope, která sdružuje nezávislé evropské dozorové a poradní orgány pro hodnocení dopadů regulace. Začátkem června přivítala na jednání v Praze předsedy dozorových orgánů z Německa, Nizozemska, Norska, Švédska, Dánska, Finska a Velké Británie.

„Zpráva o náhlém skonu paní profesorky mě i mé kolegy velmi zasáhla. Profesorka Jílková dokázala udržet vysoký standard práce Komise RIA i během pandemické krize a nahradit ji v roli předsedkyně bude velice těžké,“ uvedl ministr pro legislativu JUDr. MgA. Michal Šalomoun, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…