Úřad vlády v rámci festivalu Open House otevře pro veřejnost Strakovu akademii i Lichtenštejnský palác

02.09.2020 12:15

Úřad vlády ČR se o víkendu 5. a 6. září 2020 zapojí do šestého ročníku oblíbeného festivalu Open House. Hlavním cílem projektu je ukázat veřejnosti běžně nepřístupné budovy v Praze. Úřad vlády ČR v rámci letošního festivalu Open House zpřístupní občanům hned dva své objekty, a to Strakovu akademii a Lichtenštejnský palác. Prohlídky budou probíhat oba víkendové dny od 10.00 do 18.00 hodin.

Úřad vlády v rámci festivalu Open House otevře pro veřejnost Strakovu akademii i Lichtenštejnský palác
Foto: Hans Štembera
Popisek: Strakova akademie- sídlo vlády ČR

Strakova akademie, která byla dostavěna v roce 1896, původně sloužila jako studentská kolej pro syny z nemajetných českých šlechtických rodin. V předchozích letech procházela rozsáhlou rekonstrukcí, a nebylo proto možné ji veřejnosti zpřístupnit. Návštěvníci budou mít nyní jedinečnou možnost si tuto majestátní novobarokní budovu na nábřeží Edvarda Beneše v Praze prohlédnout. Mohou se těšit na komentované prohlídky prostor sloužících k účelům zasedání vlády České republiky, tiskovým konferencím i protokolárním akcím předsedy vlády. Zpřístupněn bude například jednací sál vlády, nový i starý tiskový sál či rozhlehlá zahrada.

Návštěvníci si budou moci po oba dny prohlédnout také interiéry Lichtenštejnského paláce, který v současnosti slouží k pořádání konferencí, protokolárních akcí a v neposlední řadě k ubytování státních delegací. Součástí komentovaných prohlídek Lichtenštejnského paláce je i výstava protokolárních darů předsedy vlády ČR. Představuje více než 50 darů, které premiér Andrej Babiš obdržel během významných zahraničních cest, jež absolvoval od nástupu do funkce. Návštěvníci se mohou těšit také na nově instalovanou výstavu Česká vlna solidarity aneb Občanská společnost v boji proti covid-19, uspořádanou pod záštitou zmocněnkyně pro lidská práva Heleny Válkové. Výstava zachycuje profesionální a rychlou pomoc, kterou neziskové organizace z celé republiky poskytovaly od samého počátku nouzového stavu.

Prohlídky budou probíhat v organizovaných skupinách za doprovodu průvodců, přičemž jedna prohlídka potrvá přibližně 40 minut. Poslední skupina bude do objektů vpuštěna vždy v 17.00.

Upozorňujeme návštěvníky, že vzhledem k epidemické situaci a přijatým epidemiologickým opatřením bude vstup do objektů podmíněn použitím roušky nebo jiného prostředku na zakrytí dýchacích cest.

Termín
5. a 6. září 2020

Čas
10.00–18.00 hodin (poslední komentovaná prohlídka bude začínat v 17.00)

Místo
Strakova akademie, Nábřeží Edvarda Beneše 128/4, Praha 1
Lichtenštejnský palác, U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…