Úřad vlády v rámci festivalu Open House otevře veřejnosti oba své paláce

13.05.2019 16:51

Úřad vlády ČR se o víkendu 18. a 19. května 2019 zapojí do pátého ročníku oblíbeného festivalu Open House a veřejnosti zpřístupní dvě budovy – Lichtenštejnský a Hrzánský palác. Prohlídky budou probíhat oba víkendové dny od 10:00 do 18:00 hodin.

Úřad vlády v rámci festivalu Open House otevře veřejnosti oba své paláce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Hrzánský palác sloužil část loňského roku z důvodu rekonstrukce Strakovy akademie jako hlavní pracovní sídlo premiéra Andreje Babiše a konala se zde také zasedání vlády. V paláci na pražských Hradčanech premiér přijal i řadu zahraničních návštěv. Návštěvníci budou mít možnost nahlédnout reprezentačních prostor a dozvědět se více o historii jedné z nejstarších staveb na pražských Hradčanech, která je spjata s významnými osobnostmi české historie, jako byli stavitel Petr Parléř či první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk. Více informací o Hrzánském paláci ZDE.

Lichtenštejnský palác na Kampě v současnosti slouží k pořádání konferencí, protokolárních akcí a v neposlední řadě jako prostor určený k ubytování státních delegací. Součástí komentovaných prohlídek je i nově instalovaná výstava protokolárních darů předsedy vlády ČR, připravená Úřadem vlády ČR. Přináší více než padesát darů, které premiér Andrej Babiš obdržel během významných zahraničních cest, jež absolvoval od nástupu do funkce. Více informací o Lichtenštejnském paláci ZDE.

Prohlídky budou probíhat v organizovaných skupinách za doprovodu průvodců, přičemž jedna prohlídka potrvá přibližně 40 minut.

Termín
18. a 19. května 2019

Čas
10:00–18:00 hodin (poslední komentovaná prohlídka bude začínat v 17:00 hodin)

Místo
Hrzánský palác, Loretánská 177/9, Praha 1
Lichtenštejnský palác, U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…