Úspěšný jubilejní rok zakončila Helena Vondráčková ve vyprodané pražské Lucerně

31.12.2014 11:43

Vánočně laděným koncertem, který proběhl 21. prosince v pražské Lucerně, uzavřela letošní rok Helena Vondráčková. Tradičně měla za zády skupinu Charlie Band, zatímco v roli hosta se představil Ondřej Brzobohatý. V beznadějně vyprodané Lucerně byla navíc oceněna Zlatou deskou za prodej alba Touhy a pokřtila zde nové album Kouzlo Vánoc.

Úspěšný jubilejní rok zakončila Helena Vondráčková ve vyprodané  pražské Lucerně
Foto: Jarka Kaššová
Popisek: V pražské Lucerně podpořil Helenu Vondráčkovou i dětský sbor.

Sázka na zpívajícího hitmakera Ondřeje Brzobohatého nebyla náhodná - zpěvačka s ním spolupracuje delší dobu. Loni jí napsal dvě nové písně a letos v září jí pokřtil výběrové  dvojalbum Best Of The Best, kterým Helena Vondráčková připomněla padesát let na scéně. A když jí nedávno vyšlo album Kouzlo Vánoc, objevil se na něm duet, který natočili oba zpěváci.

Zazpívali jej i v Lucerně, kde zpěvačka uvedla i několik dalších vánočních písní. Vedle nich však nechyběly ani novinky z posledního období stejně jako všechny zásadní hity její dosavadní kariéry včetně písně Červená řeka, se kterou svou dráhu na podzim roku 1964 - coby vítězka soutěže Hledáme nové zpěváky -  začínala.

Padesát let na scéně připomněla Helena Vondráčková už v červenci "narozeninovým" koncertem na hradě Karlštejn, na které jí byla předána kromě spousty květin a dalších dárků také pamětní medaile. Iniciátorkou tohoto ocenění byla Alena Hájková, majitelka agentury a magazínu VIP osobnosti.

Medaile je raritou právě proto, že jako na jediné je na ní z obou stran vyražen portrét zpěvačky. Omezený počet 20 kusů zlatých a 250 kusů stříbrných medailí bylo exkluzívně vloženo právě do 2CD Best Of The Best, které ve spolupráci se Supraphonem vydala Česká mincovna.

Poslední týdny a měsíce letošního roku měla Helena Vondráčková vůbec mimořádně náročné. Nejenže natočila již zmíněné album Kouzlo Vánoc, ale měla také řadu koncertních i televizních vystoupení. Kromě koncertů v tuzemsku i na Slovensku se představila rovněž ve vánoční show německé televize MDR a zazpívala si i v Turecku.

Na televizní obrazovce byla jednou z hvězd dvou  pořadů - nejdřív to byla "česko-slovenská" Chart Show, potom záznam koncertu Královny popu - Pocta legendám. Ostatně na obrazovce zazpívá Helena Vondráčková také v rámci silvestrovské televizní zábavy.

Aktuálním hitem těchto dnů je nejen duet Vánoční s Ondřejem Brzobohatým, ale i horká novinka Oheň lásky, kterou jí přímo na tělo napsali italští autoři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…