Ústecký kraj: Vodíkové srdce chemického průmyslu v ČR

23.10.2020 22:31

Chemické fórum Ústeckého kraje, které se mělo uskutečnit tradičně v březnu letošního roku, se kvůli koronavirové pandemii odehrálo online ve čtvrtek 22. října 2020. Fórum, jehož pořadatelem je Ústecký kraj, proběhlo formou videokonference a čítalo téměř sto přihlášených posluchačů. Letošní ročník akce byl tentokrát zaměřen na vodíkovou ekonomiku.

Ústecký kraj: Vodíkové srdce chemického průmyslu v ČR
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Smyslem akce, kterou organizovala Krajská hospodářská komora Ústeckého kraje, bylo podpořit komunikaci mezi pracovníky z chemického průmyslu, škol, výzkumu i veřejné správy, a to zejména v Ústeckém kraji.

Náplní setkání byly nové poznatky a diskuse o chemických aspektech budoucího využívání vodíku jako látky, která se v kraji významně vyrábí a která může přispět významně k ekologizaci kraje a být příležitostí v procesu dekarbonizace ekonomiky.

Pozornost byla věnována především prezentaci znalostí v potřebném propojení „vodíkového řetězce“ od produkce, čištění, skladování a distribuce až po koncové využití v čistých motorových vozidlech a udržitelných chemických technologiích.

Více informací o akci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …