Ústecký kraj jako centrum vývoje autonomních prostředků

09.10.2021 21:38 | Tisková zpráva

6. října, probíhalo do pozdních odpoledních hodin v Inovačním centru Ústeckého kraje (ICUK) se zástupci Ústeckého kraje, zástupci statutárního města Ústí nad Labem, za přítomnosti akademických odborníků z Českého vysokého učení technického (ČVUT) a zástupců komerčních subjektů jednání ohledně vzniku Platformy pro autonomní prostředky.

Ústecký kraj jako centrum vývoje autonomních prostředků
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Hejtman Ústeckého kraje navrhl vznik nové „Platformy pro autonomní prostředky“, která by měla konkretizovat další kroky a postupy v této oblasti pro jednotlivé organizace.

Anketa

Jste spokojeni s výsledky voleb?

7%
87%
hlasovalo: 30932 lidí
Organizátorem nově vzniklé platformy by se mělo stát Inovační centrum Ústeckého kraje. Platforma by měla zaštiťovat aktivity v oblasti celkové koordinace, aktivity spojené s dotačními tituly a zajišťovat spolupráci mezi dalšími přizvanými komerčními subjekty.

Jednání v Inovačním centru Ústeckého kraje začalo krátkým shrnutím významných projektů realizovaných v Ústeckém kraji během uplynulých dvou let. Následně pokračovala diskuze, která se zabývala aktuálně řešenými případy, které směřovaly k prohloubení a rozšíření tématu. Z diskuze následně vzešel návrh k utvoření platformy, která by se tématem autonomních prostředků blíže zabývala – Platforma pro autonomní prostředky. Výchozí inspirací pro vznik nové platformy byla Vodíková platforma Ústeckého kraje, která vykazuje známky velmi dobrého fungování. Kromě vzniku nové platformy se jednalo také o memorandu k prohloubení spolupráce se sousedním Saskem. Posledním bodem jednání byla v závěru odpoledne podpora autonomní mobility ze strany státu a Ústeckého kraje.

Jednání v Inovačním centru Ústeckého kraje se zúčastnili: Tereza Čížková a Václav Kobera za Ministerstvo dopravy ČR, hejtman Jan Schiller, Jan Jelínek, Zdeněk Hušek a Petr Achs za Ústecký kraj, Martin Mata za Inovační centrum Ústeckého kraje, Martin Hausenblas za statutární město Ústí nad Labem, Karel Tichý a Gabriela Nekolová za Hospodářskou radu Ústeckého kraje, Vojtěch Šimák a Robert Šťastný za Aurel CZ, Radovan Prokeš za CEDA Maps, Ondřej Smíšek a Petr Bouchner z Fakulty dopravní ČVUT, Zdeněk Minařík za O2/Intens, Jan Hirš za T-Mobile ČR, Kristina Osipova za TeskaLabs, Leoš Dvořák a Matouš Kostlivý za Valeo Autoklimatizace a Václav Kubík za Vodafone ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…