Útvar rychlého nasazení má novou specializovanou techniku

08.05.2015 16:16

Dne 30. dubna 2015 se uskutečnilo v dopoledních hodinách na výcvikové základně Útvaru Logo SUIrychlého nasazení slavnostní předání nových vozidel. Nákup nové techniky pomohl spolufinancovat Program švýcarsko-české spolupráce.

Útvar rychlého nasazení má novou specializovanou techniku
Foto: Vít Hassan
Popisek: Policie

V rámci projektu „Zvýšená bezpečnost veřejnosti posílením kapacit PČR v boji proti organizované trestné činnosti a terorismu“ získali policisté dvě speciální vozidla s výsuvnou taktickou plošinou. Součástí vozidel je také výstražné a rozhlasové zařízení a kamerový systém, který dokáže přenést obraz bezdrátově do velitelského vozidla.

Klíče od nových vozů předal švýcarský velvyslanec Markus-Alexander Antonietti náměstkovi policejního prezidenta pro SKPV plk. Zdeňkovi Laubemu a řediteli Útvaru rychlého nasazení plk. Liboru Lochmanovi, který zastupuje věcnou gesci projektu. Slavnostního předání se zúčastnili i zástupci Ministerstva financí ČR, Ministerstva vnitra ČR a zástupci odboru veřejných zakázek, odboru správy majetku a kanceláře projektů a evropských fondů Policejního prezidia ČR.

S realizací projektu jsme začali v prosinci 2012. Obě dvě speciální vozidla s výsuvnou taktickou plošinou byla pořízena za zhruba 14,5 milionů Kč.

Cílem projektu je zvýšení profesionality a akceschopnosti speciálních policejních jednotek Policie ČR v boji proti organizovanému zločinu. V rámci projektu je plánováno dobudování tréninkového centra, jehož součástí bude nová multifunkční tréninková základna pro taktická střelecká cvičení, čímž bude splněn cíl projektu zaměřený na zlepšení podmínek pro boj s organizovanou trestnou činností a s terorismem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …