V Geis CZ vzrostla loni hmotnost mezinárodně přepravovaného zboží o 17 %

13.02.2014 19:31

Nejvíce se vyváželo na Slovensko

V Geis CZ vzrostla loni hmotnost mezinárodně přepravovaného zboží o 17 %
Foto: Geis
Popisek: Geis

Divize přepravy paletových a kusových zásilek společnosti Geis CZ zaznamenala v roce 2013 u mezinárodní přepravy nárůst celkové hmotnosti přepravovaného zboží. K oživení došlo v posledních dvou kvartálech roku. Celková hmotnost přepravovaných zásilek vzrostla oproti roku 2012 o 17 %. Největší meziroční nárůst registrovala společnost u přeprav do Maďarska a Rakouska, nejčastěji přepravovala zásilky na Slovensko.

Druhá polovina uplynulého roku byla pro společnost Geis CZ ve znamení oživení mezinárodní přepravy zboží. Hmotnost přepravovaných zásilek vzrostla oproti roku 2012 o 17 %. Množství přepravovaného zboží vzrostlo především v měsících září a říjnu.

„Ačkoliv výhledy na rok 2013 nepůsobily v prvních měsících příliš optimisticky, v druhé polovině roku jsme zaznamenali v oblasti přepravy zboží pozitivní výsledky,“ uvedl Karel Klimeš, ředitel mezinárodních přeprav ve společnosti Geis CZ, která patří mezi přední poskytovatele komplexních přepravních a logistických služeb na našem území. „Růst se projevil především v exportu, který tak na pomyslné misce vah přenesl dosavadní vyváženost mezi exportem a importem ve prospěch exportu,“ dodal Klimeš.

Nejvíce zboží přepravila společnost Geis CZ v roce 2013 do sousedního Slovenska, kam směřovala více než polovina mezinárodně přepravovaného zboží. Za Slovenskem se umístilo Německo a Rakousko. Největší meziroční nárůst zaznamenala společnost u Maďarska, kde došlo k navýšení počtu přepravovaného zboží o téměř 100 %. Růst v oblasti mezinárodní přepravy očekává společnost Geis CZ i v následujícím roce.

„Výhled na rok 2014 je dle mého názoru optimistický, neboť již máme jisté signály o nápravě ekonomické kondice ve světě i v Evropě,“ sdělil Karel Klimeš ze společnosti Geis. „Všeobecně můžeme již nyní sdělit, že díky akvizicím nových zákazníků z přelomu roku a otevřením nových exportních linek předpokládáme meziroční nárůst objemů přepravy v rozmezí 20 až 25 %,“ doplnil Klimeš.

O společnosti Geis

Skupina Geis má hlavní sídlo v německém Bad Neustadtu. Od svého založení v roce 1948 se neustále rozvíjí. Holding, který řídí přímo majitelé, je dnes globálním poskytovatelem komplexních logistických služeb. Zaměstnává kolem 4 150 lidí a v roce 2012 vygeneroval obrat 794,2 milionů EUR. Do holdingu patří společnosti v Německu, Švýcarsku, Lucembursku, Rakousku, Polsku, České republice a na Slovensku. Hlavní oblasti podnikání skupiny Geis jsou Road (balíkové/paletové/kusové/celovozové přepravy), Logistics (skladová logistika, výroba obalů) a Air+Sea (letecké a námořní přepravy, speciální projekty přeprav). V České republice patří do skupiny Geis firmy Geis CZ, s.r.o., Geis Parcel CZ, s.r.o., Geis CZ Air+Sea, s.r.o., a Spedition Feico, spol. s r.o. Na Slovensku je to Geis SK a Geis Parcel SK. Česko-slovenská část skupiny zaměstnává více než 1100 pracovníků na 29 pobočkách a specializovaných logistických pracovištích a v roce 2012 dosáhla obratu cca 3,5 miliard Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…