VĚDA NÁS BAVÍ získala akreditaci pro své programy vzdělávání pedagogických pracovníků

20.01.2014 15:58

Obecně prospěšná společnost VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s. dnes oznámila, že 7. ledna 2014 získala na tři roky akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR pro své programy v oblasti vzdělávání pedagogických pracovníků.

VĚDA NÁS BAVÍ získala akreditaci pro své programy vzdělávání pedagogických pracovníků
Foto: VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s.
Popisek: VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s.

Jedná se  o školení pro – učitele základních škol a lektory společnosti VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s.,  Školení se mohou zúčastnit i další partneři VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s., jakými jsou například zaměstnanci Akademie věd ČR. Díky akreditaci může společnost VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s. školit vyučující v následujících oblastech: biologie, chemie, fyzika, vědy o Zemi a vesmíru. Akreditovaná školení obsahují dvě jednodenní části, které trvají každá 6 až 8 hodin a proběhnou ve všech městech, kde VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s. pořádá kroužky pro žáky základních škol. Jedná se například o Prahu, Brno, Liberec, a další (více informací na www.vedanasbavi.cz).  Certifikát udělený absolventům školení má neomezenou platnost.

„Získání akreditace českého Ministerstva školství nás ve společnosti VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s. velmi potěšil.  Podle nás je velmi důležité povzbudit zájem studentů o studium přírodních věd a hlavně ukázat jejich praktický význam v každodenním životě. V dohledné době chceme zažádat o dalších pět akreditací pro školení výuky přírodovědných kroužků a dále o akreditaci školení pedagogických pracovníků v oblasti studijních dovedností,“ vysvětil Charles Peake, ředitel společnosti VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s. 

První akreditovaná série školení VĚDA NÁS BAVÍ  pro pedagogy obsahuje 15 lekcí zaměřených na přírodovědecké kroužky. Celkově má VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s. v úmyslu realizovat 6 akreditovaných sérií, tedy 90 lekcí v této oblasti.

O společnosti VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s.

Obecně prospěšná společnost  VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s. byla založena v České republice v lednu 2012.  Hlavním posláním organizace je zvyšovat zájem studentů základních a středních škol o výuku přírodních věd a povzbudit jejich zájem o další studium, popřípadě o kariéru ve vědeckých oborech. VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s. působí na území České republiky a na Slovensku a v příštích letech plánuje rozšířit svou činnost do dalších zemí Evropské unie.  K hlavním aktivitám VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s. patří vědecké kroužky pro žáky 1. stupně základních škol, kluby pro žáky 2. stupně základních škol, vědecké jarmarky a školení pedagogů, ale také další kroužky na podporu studijních dovedností, dále zajišťování doučování a další. Hlavními partnery VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s. jsou například Akademie věd ČR, ČVUT, VŠCHT nebo obchodní společnosti jako AVG, Google a Jablotron. Více informací o činnostech VĚDA NÁS BAVÍ o.p.s. najdete na www.vedanasbavi.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…