VLS: Novým ředitelem je Roman Vohradský, dosavadní šéf divize v Mimoni

19.04.2022 12:48 | Tisková zpráva

Ministryně obrany Jana Černochová jmenovala ve středu nového ředitele státního podniku Vojenské lesy a statky. Servisní organizaci ozbrojených sil, která hospodaří v lokalitách se strategickým významem pro obranu státu, povede dosavadní ředitel lesnické divize Mimoň Roman Vohradský, který ve výběrovém řízení od odborné komise získal nejvyšší počet bodů.

VLS: Novým ředitelem je Roman Vohradský, dosavadní šéf divize v Mimoni
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Před jmenováním do funkce ředitele státního podniku Roman Vohradský absolvoval v souladu s nominačním zákonem pohovor před Výborem pro personální nominace při Úřadu vlády, který jej do funkce doporučil.

„Jsem ráda, že výběrová komise vybrala velice zkušeného člověka, který má bohaté zkušenosti nejen s lesnictvím, ale zná i samotný státní podnik Vojenské lesy a statky, orientuje se v dalších servisních činnostech, které tato organizace pro Armádu ČR zajišťuje, a je zárukou jeho dalšího rozvoje,“ uvedla ministryně obrany Jana Černochová.

„Chci podnik udržet v černých číslech, jednou z hlavních priorit pro mne bude zastavení šíření kůrovcové kalamity a obnova zasažených lokalit druhově pestrými porosty, které podobnému kalamitnímu stavu budou odolávat. Chci dále rozvíjet projekty na zadržování vody v krajině i servisní činnosti, které zajišťujeme pro resort obrany,“ nastínil své hlavní cíle Roman Vohradský.

Roman Vohradský pochází z tradiční lesnické rodiny, vystudoval střední lesnickou školu v Písku, absolvoval Českou zemědělskou univerzitu v Praze a pracoval v minulosti na řadě pozic jak ve Vojenských lesích a statcích ČR, tak i v Lesích ČR a na ministerstvu zemědělství. Od roku 2015 je ředitelem divize VLS ČR Mimoň, s.p.

VLS ČR do prosince 2021 vedl Petr Král, který byl odvolán kvůli nevýhodné směně pozemků mezi VLS ČR a Lesy ČR připravené narychlo bez odborných analýz minulou vládou, nový kabinet ji zrušil.
Vojenské lesy a statky ČR jsou státním podnikem založeným jako servisní organizace ministerstva obrany v období první republiky. Hospodaří ve vojenských újezdech a dalších lokalitách se strategickým významem pro obranu státu na celkové rozloze 126 tisíc hektarů. Vedle lesnictví a myslivosti se VLS věnují také rybářství i ekologickému zemědělství, podnik také zajišťuje strážní službu a další servisní činnosti pro ozbrojené složky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…