VLS: Povídání s předškoláky z Šumavy o podzimu

16.10.2016 8:16

Co je to podzim? Na Wikipedii se dočtete, že podzim je jedno ze čtyř ročních období, je to přechod mezi létem a zimou. To ví ale přeci už i děti v mateřské školce. Co se však reálně v přírodě a především v lese na podzim děje se dozvěděli od lesního pedagoga divize VLS v Horní Plané Jiřího Flíčka.

VLS: Povídání s předškoláky z Šumavy o podzimu
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Ten se s kolegy v říjnu vypravil do dvou mateřských škol ve Volarech a jedné v Černé v Pošumaví. S dětmi si povídali, proč padá listí ze stromu, proč mění svou barvu, co dělají zvířátka, jak se chystají na další roční období – na zimu.

„V rámci povídání o zvířátkách jsme se učili i pojmenovat jednotlivé zvířecí rodinky. Děti se někdy mysliveckému pojmenování smály, ale určitě si jej zapamatovaly,“ dodal Jirka Flíček.

A program dětem zpestřili opět hrou, aby si vše lépe zapamatovaly. „A tak jsme si při venkovním programu, kdy nám to počasí dovolilo, hráli třeba na veverky a snažili se ještě najít nějaké zásoby na zimu,“ uzavřel lesní pedagog z Šumavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…