VLS: Šampionát dřevorubců v Ralsku letos s rekordní účastí i novou disciplínou

11.03.2017 7:34

Do konce registrace na XVI. ročník mistrovství ČR v práci s motorovou pilou zbývají ještě tři týdny a již je jasné, že počet závodníků strhá historické rekordy.

VLS: Šampionát dřevorubců v Ralsku letos s rekordní účastí i novou disciplínou
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Na národní šampionát, který je otevřen mezinárodní konkurenci, se registrovalo zatím rekordních 52 závodníků. Je mezi nimi úřadující světový juniorský šampion Martin Švec, pět německých reprezentantů i všichni borci české národní špičky. V jednání je také stále účast mistra světa z roku 2014, německého reprezentanta Uli Hubera.

Již dnes je také jisté, že své umění s motorovou pilou představí návštěvníkům Lesnického dne i zástupkyně něžného pohlaví. Na šampionát se totiž registrovala Martina Balzová, loňský nováček v poli českých sportovních dřevorubců.

„Těší nás hlavně počet mladých závodníků, kteří mají zájem o účast a jsou zárukou budoucnosti českého dřevorubeckého sportu. Někteří z nich jsou už potomci borců, kteří jsou pravidelnými účastníky bojů na Skelné huti,“ uvedl hlavní rozhodčí, vedoucí lesní výroby VLS Pavel Češka.

V juniorských kategoriích tak diváci například budou moci vidět šestnáctiletého syna českého reprezentanta Jiřího Anděla Honzu, nebo sedmnáctiletého slovenského závodníka Šimona Kukuce, syna loňského absolutní hovítěze Jaroslava Kukuce.

Do bojů o pohár VLS se nominují také čtyři nejlepší závodníci ze studentského národního mistroství, které se odehraje 27. a 28.dubna v areálu střední lesnické školy Křivoklát – Písky.

Novinkou, na kterou se mohou návštěvníci těšit, bude pak divácky atraktivní štafetový závod čtyřčlenných družstev. Jde o obdobu soutěže „Štafeta národů,“ která je součásti světových šampionátů od roku 2008. V něm na každého závodníka v paralelním závodě dvou týmů čeká trať s dvěma stojícími kládami a dvěma ležícími. Tu musí každý člen družstva zdolat v co nejkratším čase a předat v cíli štafetu týmovému kolegovi.

XVI. mistroství ČR v práci s motorovou pilou – Poháru VLS, jejiž tradičně součástí programu největší tuzemské lesnické akce pro veřejnost – Lesnického dne v Ralsku. Ten pořádají Vojenské lesy a statky v přírodním areálu Skelná huť u Mimoně. Letošní ročník dřevorubeckého šampionátu se odehraje v pátek 16 a sobotu 17. června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…