VOC Znojmo: Nominační výstava zahájí vinařské září

26.08.2020 13:30

V pátek 4. září 2020 se opět otevřou brány dominikánského kláštera na ulici Dolní Česká, aby po dvou letech přivítaly Národní soutěž vín Znojemské podoblasti.

VOC Znojmo: Nominační výstava zahájí vinařské září
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V jedinečných prostorách, propojujících kulturní a vinařské tradice Znojma, bude letos k ochutnání více než 350 vín všech kategorií.

Národní soutěž vín Znojemské podoblasti nabízí ucelenou ochutnávku, která je vyhledávaná zájemci z řad místních i z celé republiky. Ti budou moci degustovat a hodnotit vína špičkové kvality z řady bílých, růžových i červených vín a sektů. Veškerá nominovaná vína pocházejí z vinic Znojemské vinařské podoblasti, což je jedna z podmínek soutěže.

„Vzorky vín jsou rozděleny dle obsahu zbytkového cukru do dalších sedmi kategorií, sekty spadají do osmé kategorie. Na návštěvníky výstavy čeká opravdu pestrá škála skvělých vín Znojemska,“ říká František Koudela, předseda pořádajícího spolku VOC Znojmo.

Soutěžní komise je složena z degustátorů, které čeká náročný úkol. Musí posoudit všechna přihlášená vína a nejlepším udělit medaile. Pouze ta nejlepší vína si zaslouží postup do celostátních kol soutěže, kde se utkají o prestižní místo v Salonu vín ČR a titul absolutního šampiona.

Výstava vín proběhne v pátek 4. září od 15:00 do 21:00 hodin. Vstup je zdarma, degustace probíhá formou placených bločků. Pro dobrou pohodu hraje cimbálová muzika Antonína Stehlíka.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…