VŠCHT Praha získala prestižní MSCA Postdoctoral Fellowship a tři ERA fellowships

26.02.2023 21:38 | Tisková zpráva

VŠCHT Praha získala prestižní grant Marie Skłodowska-Curie Actions Postdoctoral Fellowship (Horizon Europe), který umožňuje postdokům realizaci vlastního projektu s důrazem na špičkový výzkum a všestranný profesní rozvoj.

VŠCHT Praha získala prestižní MSCA Postdoctoral Fellowship a tři ERA fellowships
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vysoká škola chemicko-technologická

Dr. Tomáš Sedlačík uspěl s projektem „Development of advanced bioglass-polymer scaffolds for OSTEOCHONdral interface tissue regeneration (OSTEOCHON)“. Dvouletý projekt bude realizovat pod vedením prof. Jana Merny na Ústavu polymerů od září 2023. 

Anketa

Kvitujete postup vlády Petra Fialy ve věci války na Ukrajině?

2%
96%
hlasovalo: 48201 lidí

Ve stejné výzvě dosáhly další tři projekty s vynikajícím hodnocením na ERA Postdoctoral Fellowship. Jedná se o financování z dodatečného rozpočtu pro hostitelské instituce v zemích s nižším zapojením do programu Horizon, tzv. widening zemích, mezi něž patří Česká republika. Uspěli Dr. Anton Zverev s projektem„Single-atom decorated 2D catalysts for power-to-X conversion and sustainable future“, Dr. Payal Chauhan s „2D TM-LDH with low dimensions materials as flexible solid state and electrochemical supercapacitors and electrocatalyst“ a Dr. Wenxi Wang s „Interfacial Electrochemistry of Carbon-based Interlayer in Lithium-metal Solid-state Batteries“.

V současnosti na VŠCHT Praha probíhají dva postdoktorální projekty MSCA PF, od září 2022 projekt Dr. Shuangying Wei „NEW MONO 2D FUN GER“ a od února 2023 projekt Dr. Levny Chacko „2DTMCH2“. Mentorem obou projektů je prof. Zdeněk Sofer na Ústavu anorganické chemie.

Pozitivně hodnocené návrhy, které se neumístily dostatečně vysoko pro získání grantu přímo z Horizon Europe (MSCA PF nebo ERA PF), mohou získat podporu z OP JAK (dříve OP VVV). V rámci projektů nazvaných Chemfells je tak realizováno v současnosti 18 návrhů MSCA PF (Chemfells IV a V) a v návaznosti na aktuální výsledky výzvy 2022 se počítá s přípravou dalších 10 příjezdových mobilit (Chemfells VI).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…