Václav Neckář vstoupil do Síně slávy Českého rozhlasu

23.10.2023 11:17 | Tisková zpráva

Herec a zpěvák Václav Neckář okouzluje svým hlasem rozhlasové posluchače už více než padesát let. V sobotu 21. října 2023, dva dny před jeho osmdesátými narozeninami, byl Václav Neckář uveden do prestižní Síně slávy Českého rozhlasu.

Václav Neckář vstoupil do Síně slávy Českého rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Ocenění obdržel v rámci živého přenosu pořadu Tobogan stanice ČRo Dvojka z pražského divadla Rokoko. Legendární zpěvák je teprve druhým držitelem této ceny v oblasti hudby.

„Je mi ctí přizvat do Síně slávy Českého rozhlasu legendárního zpěváka a herce Václava Neckáře, a to u příležitosti jeho 80. narozenin. Václavu Neckářovi co nejsrdečněji blahopřeji ke krásnému životnímu jubileu a těší mě, že přijal naše pozvání oslavit svoje kulatiny také ve společnosti Českého rozhlasu. Velmi si vážím jeho dlouholeté spolupráce s rozhlasem, kterou započal již v roce 1964. Jeho nezaměnitelný hlas několik desítek let zní éterem rozhlasových stanic a Neckářovy písničky jsou doposud velmi oblíbené mezi našimi posluchači. Nepochybně tak patří mezi výrazné osobnosti rozhlasové historie,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí

V divadle Rokoko v Praze začala hvězdná kariéra Václava Neckáře, a tak se do tohoto divadla opět po letech vrátil na pozvání Českého rozhlasu. S Československým rozhlasem začal spolupracovat už v roce 1964 v Plzni. V tamním studiu nahrál i své první nahrávky, mimo jiné i vůbec první skladbu Jen tak Bobana Ondráčka a Jana Schneidera. V Praze pak od roku 1965 vystupoval právě v divadle Rokoko a zároveň spolupracoval s Tanečním orchestrem Československého rozhlasu pod vedením dirigenta a zároveň hudebního dramaturga Josefa Vobruby.

Od té doby nazpíval stovky písní, celá řada z nich se stala velmi oblíbená i mezi posluchači Českého rozhlasu. Dokládá to i úspěch v anketě Zlatý slavík. Už v roce 1965 obsadil třetí příčku hned za Karlem Gottem a Waldemarem Matuškou a na předních místech se držel až do roku 1981.

Do pražského Rokoka Václavu Neckářovi dorazili také pogratulovat Michal Prostějovský, Marta Kubišová, bratr Jan Neckář, zpěvák Michal Malátný nebo herec a zpěvák Denis Šafařík, který osobu Václava Neckáře ztvárňuje v divadelním představení Marta na pražské Kampě, a mnoho dalších významných hostů.

Václav Neckář se stal teprve druhým držitelem tohoto ocenění v oblasti hudby hned po Martě Kubišové, která ocenění převzala z rukou generálního ředitele Českého rozhlasu Reného Zavorala v rámci Koncertu pro Martu v roce 2022. Od ředitele programu Českého rozhlasu Ondřeje Nováčka obdržel zpěvák v Rokoku skleněnou sošku mikrofonu a také razítko s nápisem Síň slávy Českého rozhlasu: Václav Neckář 80.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…