Ve Vazební věznici Praha Ruzyně otevřeli nové oddělení vazby

09.05.2015 18:28

Oddělení bylo zrekonstruováno s důrazem na zvýšení ubytovacího a estetického standardu. Rekonstrukce se týkala 29 místností a jedné chodby. Úpravou se mírně snížila kapacita, zvýšila se však kvalita ubytování a vybavenost oddělení. Před rekonstrukcí zde byla k dispozici jedna kulturní místnost, nyní jsou zde tyto místnosti tři, dále jedna šicí dílna a cela s bezbariérovým přístupem.

Ve Vazební věznici Praha Ruzyně otevřeli nové oddělení vazby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Neutěšený pohled z jedné z cel ve vazební věznici Praha Ruzyně

„Otevření nového oddělení pro výkon vazby ve Vazební věznici Praha Ruzyně je dalším výsledkem naší snahy zlepšovat postupně úroveň výkonu vazby v podmínkách českého vězeňství tak, aby byla srovnatelná s výkonem vazby v dalších evropských zemích,“ uvedl generální ředitel Vězeňské služby ČR Pavel Ondrášek. Rekonstrukcí oddělení byla vybudována i nová společná sprcha pro vězněné osoby a zrekonstruována kancelář vrchního dozorce s kuchyňským koutem. Rekonstrukce se týkala zejména výměny rozvodů vody, elektřiny a natažení společné televizní antény. Byla položena nová podlaha po celé délce chodby i v celách. V kanceláři vrchního dozorce a v zadní části chodby, byla instalována nová okna, stávající okna a radiátory byla nově natřena. Všechny cely byly vybaveny novým vězeňským nábytkem. Celkem rekonstrukce stála necelé dva milióny korun.

Otevření nového oddělení vazby ve Vazební věznici Praha Ruzyně je dalším výsledkem projektu postupného zlepšování podmínek výkonu vazby v českých vězeňských zařízeních. Rekonstrukce se zaměřují na zvyšování ubytovacího standardu a estetizaci prostředí všech míst pro obviněné a případně veřejnost, Vhodným způsobem se upravují především cely, chodby, kulturní místnosti, vycházkové dvory a návštěvní místnosti. V rámci reformy podmínek výkonu vazby přijaly vazební věznice i další opatření, například rozšíření nabídky aktivit, jejich vyšší četnost, prodloužení vycházek, prodloužení návštěv či umožnění častějšího telefonického kontaktu s blízkými osobami obviněných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …