Veškeré politické příjmy Ivo Valenty opět míří mezi studenty Zlínského kraje. Studijní fond navíc rozjíždí další kolo…

10.10.2017 18:10

Peníze, které senátor a krajský zastupitel Ivo Valenta pobírá za výkon svých politických funkcí, opět míří do posední koruny mezi talentované studenty Zlínského kraje. Objem finančních prostředků je navíc navýšen o senátorský plat doc. Františka Čuby, který se k myšlence studijního fundu připojil. I díky tomu tentokrát mohla nezávislá komise vyhovět celkem dvanácti žádostem vysokoškolských studentů Zlínského kraje, kteří získají příspěvek na zahraniční studijní stáž.

Veškeré politické příjmy Ivo Valenty opět míří  mezi studenty Zlínského kraje. Studijní fond navíc rozjíždí další kolo…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference k senátnímu návrhu zákona na zrušení EET

„V tomto kole Studijního fondu bylo rozděleno celkem 995 tisíc Kč, které pomohou mladým lidem z našeho regionu studovat např. na School of Visual Arts v New Yorku, Stockholm University ve Švédsku, Chinese University of Hong Kong nebo oUniversity of Texas. Jsem přesvědčen o tom, že se jedná o nejlepší možné využití mých platů za pozice senátora a krajského zastupitele, kterých jsem se chtěl původně zcela vzdát, ale není to možné. Zahraniční stáže a studia umožní lidem z našeho regionu poznat svět, nasbírat zkušenosti a s nimi se vrátit zpět do Zlínského kraje, kde budou vítanými posilami místních firem, případně sami tito studenti založí úspěšné firmy a dají dobře placenou práci místním lidem,“ uvedl senátor a zřizovatel fondu, Ivo Valenta.

Ten současně rozhodl o tom, že v letošním roce bude vyhlášeno ještě jedno kolo studijního fondu. Uzávěrka žádostí proběhne 22.12.2017. Do konce ledna následujícího roku pak budou jednotlivé žádosti posouzeny a vyhodnoceny. O podporu se mohou přihlásit studenti, kteří nastoupí zahraniční stáž po 1.1.2018, případně zahájí po tomto termínu zahraniční studium v dalším semestru.

„Se studenty, kteří fondu využívají, chci být v pravidelném kontaktu, a to například prostřednictvím workshopů a neformálních setkání. Zajímá mne, jak pokračují ve studiu, jaké zkušenosti získávají v zahraničí a také to, kam povedou jejich další kroky v rámci profesní orientace. Rád se inspiruji mladými lidmi, jejich nápady a myšlenkami. Současně mne těší, když jim mohu předat něco ze svých zkušeností a podílet se na jejich úspěších,“ doplnil senátor Valenta.

Studijní fond bude samozřejmě pokračovat i v roce 2018, a to hned dvěma koly. Uzávěrka prvního z nich proběhne v termínu 31.5.2018, druhého pak 30.10.2018.

O Studijním fondu:

Senátorský plat Ivo Valenty pomáhá studentům středních, vyšších odborných a vysokých škol s trvalým bydlištěm na Slovácku nebo ve Zlínském kraji financovat jejich studijní pobyty v zahraničí. Slovácký senátor tak nadále plní svůj volební slib, že svůj plat věnuje na podporu mladých talentovaných studentů z regionu. Po krajských volbách k němu přibyly i odměny, které Ivo Valenta pobírá za svou funkci zastupitele Zlínského kraje. Od léta 2017 navíc přispívá do tohoto fondu svým senátorským platem také senátor František Čuba. Fond spravuje Nadace SYNOT.

Veškeré podrobnosti studenti najdou na webové adrese: http://www.ivalenta.cz/studenti

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…