Vězeňská služba: Členka skupiny Holki vystoupila ve Věznici Drahonice

29.01.2023 12:18 | Tisková zpráva

Ženskou Věznici Drahonice, která je samostatným objektem Věznice Nové Sedlo, navštívila zpěvačka Klára Kolomazníková. Již dříve s věznicí spolupracovala a to v rámci Benefice pro Stebno. Obec Stebno, ležící nedaleko Drahonic, byla jednou z těch, které zasáhl v červnu 2021 downburst, který poničil mnoho stavení, střech, polámal stromy a způsobil další vážné škody. Vězněné ženy zde výrazně pomohly s odklízením následků downburstu.

Vězeňská služba: Členka skupiny Holki vystoupila ve Věznici Drahonice
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

„Když mi před měsícem zazvonil telefon a na druhé straně se představila Klára Kolomazníková, bylo to překvapení. Již jsme se společně potkali, a to na pódiu při Benefici pro Stebno. Klára přišla s nabídkou vystoupení pro odsouzené ženy, a to se neodmítá,“ říká mjr. Michal Charvát, vedoucí výkonu trestu Věznice Drahonice. Kolomazníková vystoupila ve věznici minulý týden, zazpívala několik písniček včetně dlouhého mixu písniček skupiny „Holki“, které byla členkou. Součástí koncertu byla i beseda. „Začátek byl velmi rozpačitý, odsouzené se v rámci besedy styděly na cokoli zeptat. Pak se vše změnilo a atmosféra se značně uvolnila. Během koncertu se dokonce odsouzené ženy aktivně zapojily a Kláru doprovodily nejen zpěvem, ale i tancem,“ dodává Charvát. 

Klára Kolomazníková opouštěla věznici ve večerních hodinách plná dojmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…