Vězeňská služba: Rozhovor s hlavním kaplanem služby

11.07.2023 19:02 | Tisková zpráva

Vězňové potřebují kontakt s někým, kdo si na ně udělá čas a je schopen je vyslechnout, říká hlavní kaplan Vězeňské služby ČR Otto Broch v rozhovoru, který přinesl server Magazín Signály. Kaplan podle něj přichází do věznice společně s dobrovolnými duchovními, kteří tuto službu vykonávají ve svém volném čase, aby byl na blízku potřebným bližním, doprovázel je v obtížném období, nabízel jim duchovní hodnoty a lidskou podporu, bez které by naše duchovní služba nebyla ani věrohodná, ani účinná.

Vězeňská služba: Rozhovor s hlavním kaplanem služby
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Každý kaplan ve vězeňství reprezentuje podle Brocha svoji církev, protože ta ho vysílá do pastorační služby ve vězení. "Zároveň vytváříme ekumenické společenství kaplanů. V současné době je to dvanáct křesťanských církví, které vysílají své kaplany, a v pětatřiceti vězeňských zařízení nás je na šedesát kaplanů. Svým způsobem je naše kaplanská služba určitým fenoménem, protože v naprosté většině států, nejen v Evropě, ale i ve světě, je tato služba rozdělená na katolickou a protestantskou část, kdežto u nás má každá církev stejné právo i stejnou zodpovědnost, ať je to církev zastoupená jedním kaplanem s malým úvazkem, nebo církve, které mají větší množství kaplanů a pracovních úvazků. Spolupracujeme ve velmi blízkých, nejen křesťanských vztazích, ale především v těch osobních a lidských. Jsme za to velice vděční a vážíme si toho," dodává.

Celý rozhovor s kaplanem Brochem najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …