Vězeňská služba: Vězňova cesta, program pro vězněné osoby

02.02.2023 18:02 | Tisková zpráva

Předáním certifikátů ve Věznici Rapotice byl úspěšně ukončen další běh programu Vězňova cesta pro zdejší odsouzené.

Vězeňská služba: Vězňova cesta, program pro vězněné osoby
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Věznice Rapotice se zapojila do projektu Mezinárodního vězeňského společenství (dále jen MVS) „Vězňova cesta“ poprvé v létě roku 2022. V červenci 2022 začal první běh osmitýdenního kurzu, kterého se zúčastnilo celkem 12 klientů z řad odsouzených. Každý týden se účastníci pod vedením lektora MVS Mgr. Petra Dvořáčka, pomocí svědectví promítaných formou DVD a následující diskuse, pokoušeli najít cestu ke své vnitřní změně. Nakonec převzali z  rukou ředitele věznice plk. Mgr. Františka Melichara a rukou koordinátora projektu za MVS Mgr. Františka Míčka certifikáty o úspěšném absolvování. Na základě kladného ohlasu ze strany vězněných osob  byl dne 18.11.2022 zahájen druhý běh tohoto kurzu a dne  27. ledna 2023 proběhl další slavnostní závěrečný  ceremoniál. Tentokráte jej úspěšně absolvovalo dalších 13 klientů z řad odsouzených.

Program pomáhá prolomit cyklus jejich trestné činnosti. Jedná se o další možný proces restorativní justice, která odsouzeným nabízí možnost změnit to, jak vnímají sami sebe, ostatní i Boha. Přináší příležitost prožít uzdravení a odpuštění tím, že se naučí přijímat zodpovědnost za svá rozhodnutí.

MVS v naší věznici také dále působí s programem Andělský strom, v rámci kterého se naši klienti, kteří nemají žádné jiné finanční prostředky, v době vánoční obrací na MVS se svými žádostmi ohledně poskytnutí dárku jejich nezletilým dětem. K tomuto dárku musí přiložit pro dítě i osobní dopis. Cílem projektu je pomoci našim klientům projevit svou lásku a zájem svému dítěti. Veškerou činnost, která nám pomáhá naše klienty kladně motivovat na jejich cestě k opětovnému řádnému navrácení do společnosti po jejich propuštění z výkonu trestu odnětí svobody, v naší věznici vítáme a jsme za ni rádi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…