Vězeňská služba: „Zásilkovna“, nový zaměstnavatel odsouzených mužů

12.01.2024 7:05 | Tisková zpráva

Zaměstnávat odsouzené v co nejvyšším počtu, to je dnešní žádaný fenomén ve vězeňské službě, ale i nutnost, kterou vnímá početné procento odsouzených, snažících se získat správné pracovní návyky a umořit tak své dluhy, vzniklé z trestné činnosti. Nabídku zaměstnání v Zásilkovně využívá v současné době 22 odsouzených, tito odsouzení jezdí hromadně do brněnské pobočky a jsou doprovázeni pracovníkem oddělení zaměstnávání odsouzených osob.

Vězeňská služba: „Zásilkovna“, nový zaměstnavatel odsouzených mužů
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

Náplň práce odsouzených mužů spočívá v přerozdělování doručeného nákladu z kamionů do pobočky, kde probíhá další třídění zásilek a balíků, a následné třídění dle poštovních směrovacích čísel. Pracovní doba je uzpůsobena dle potřeb Zásilkovny a odsouzení jezdí do práce na odpolední směnu, a to od druhé hodiny odpolední do půl jedenácté večer. Firma je schopna nabídnout také ranní směnu pro zaměstnání odsouzených, která jak věříme, bude v budoucnu naplněna. 

Věznice se aktivně snaží odsouzeným nabízet různé možnosti pracovních uplatnění a podporovat je, ve snaze aktivně řešit své pohledávky a plnohodnotně se po odchodu z výkonu trestu začlenit do společnosti a být prospěšný jak sobě, tak svým bližním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…