Víkend knihy v obchodním centru

19.03.2014 16:30

Přímo pod hvězdami budou herci ostravského loutkového divadla předčítat malým návštěvníkům ostravského Avion Shopping Parku oblíbené pohádky. Rodiče se mezitím v útulné čítárně budou doslova pročítat víkendem.

Víkend knihy v obchodním centru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Knihovna, ilustrační foto

Ve dnech 22. a 23. března proběhne v tomto obchodním centru víkend knihy pořádaný v rámci Měsíce čtenářů. Ten již popáté vyhlásil Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky (SKIP). A protože v březnu by podle tradice měl být v centru zájmu čtenář, a to i ten, který ještě neumí číst nebo dokonce nikdy nebyl v knihovně, připojil se k akci i ostravský Avion, v němž jsou hned dvě knihkupectví. Naproti prodejny KFC u vchodu z ulice Výškovické tak již v těchto dnech vzniká ve spolupráci s knihkupectvím KOSMAS, Knihovnou města Ostravy a obchodním domem IKEA pohodlně vybavená čítárna nejen pro dospělé, ale i pro děti. Ta bude denně otevřena od 10 do 21 hodin a příchozí zde budou moci dokonce v rámci knižního bazárku (ten potrvá až do neděle 5. dubna) vyměnit své knihy za ty, které ještě nečetli.

,,V prostoru čítárny (vedle Marks & Spencer) postavíme navíc stan, v němž vznikne mobilní planetárium. To se bude líbit určitě nejen dětem, pro které je určeno, ale i jejich rodičům. Nechat si předčítat knihu a koukat u toho na hvězdy, to bude moci o tomto víkendu u nás každý malý návštěvník," uvedla Kateřina Ježková, ředitelka Avion Shopping Parku v Ostravě a dodala, že se zde bude probíhat také promítání krátkých dětských filmů a děti si zde v dílničkách budou moci vyrobit vlastní záložky do knih. Zpomalte alespoň na pár chvil, usaďte se pohodlně pod lampou a začtěte se do řádků knihy. Prožijte dva dny plné četby, novinek, her a zábavy.

Historie Měsíce knihy se začala psát v roce 1955, kdy proběhl první ročník. Organizátoři však měli na co navázat, už za první republiky probíhaly pod patronací Svazu knihkupců a nakladatelů tzv. Týdny knihy. Po roce 1989 přestal být Měsíc knihy oficiální akcí řízenou z ministerstva a postupně téměř zanikl. Na jeho místo nastoupil Měsíc čtenářů, který již pátým rokem vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Unikátní výstava Udržitelnost a civilizace poukazuje na nutnost změny myšlení a chování společnosti

11:55 ČEZ: Unikátní výstava Udržitelnost a civilizace poukazuje na nutnost změny myšlení a chování společnosti

Udržitelná budoucnost nejen pro naše děti – téma, které rezonuje především v západní části světa, a …