Vláda projedná i datum spuštění účtenkové loterie

21.07.2017 17:22

V pondělí 24. července 2017 od 10:00 hodin se ve Strakově akademii uskuteční schůze vlády ČR.

Vláda projedná i datum spuštění účtenkové loterie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Na programu budou mimo jiné tyto body:

Návrh nařízení vlády o podpoře elektřiny a tepla z podporovaných zdrojů energie,
předkládá ministr průmyslu a obchodu
Navrhované nařízení vlády o podpoře elektřiny a tepla z podporovaných zdrojů energie je předkládáno s cílem jednoznačně stanovit postup pro výplatu podpory po získání kladného rozhodnutí Evropské komise o slučitelnosti podpory s právem Evropské unie, a to za období od nabytí účinnosti zákona č. 165/2012 Sb., o podporovaných zdrojích energie a o změně některých zákonů, nebo jeho ustanovení, které podporu zavádí, s vazbou na konkrétní datum uvedení daného projektu do provozu. (Více ZDE)

Návrh na jmenování ředitele Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost, odvolání vládního zmocněnce pro oblast kybernetické bezpečnosti a o změně usnesení vlády č. 1178 ze dne 19. prosince 2016,
předkládá předseda vlády
Vláda má rozhodnout o odvolání Dušana Navrátila z funkce vládního zmocněnce pro oblast kybernetické bezpečnosti a o jeho jmenování ředitelem nově zřízeného Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost.

Možné rozpočtové posílení investic vlády v roce 2017,
předkládá ministr financí
Ministerstvo financí na základě žádosti předsedy vlády a usnesení vlády z 24. dubna 2017 předkládá návrh možného rozpočtového posílení investic v roce 2017. Ministerstvo mělo posoudit, zda návrhy předložené jednotlivými resorty na dofinancování investičních akcí ještě v letošním roce splňují podmínky stanovené usnesením vlády ze 14. června 2017.

Návrh na zřízení dotačních programů za účelem zvýšení ochrany měkkých cílů,
předkládá ministr vnitra
Návrh Ministerstva vnitra vychází ze schválené Koncepce ochrany měkkých cílů pro roky 2017–2020 a obsahuje návrhy vytvoření dotačních programů na poskytování neinvestičních dotací pro zvýšení bezpečnosti škol a dalších objektů, kulturních, sportovních a jiných veřejných akcí.

Návrh Koncepce ochrany před následky sucha pro území České republiky,
předkládají ministr zemědělství a 1. místopředseda vlády a ministr životního prostředí
Koncepční materiál vznikl jako reakce na aktuální výskyt epizod sucha. Přináší mj. rozsáhlou analýzu situace se zdroji pitné vody, která dosud v ČR chyběla, a návrhy konkrétních opatření.

Rozšíření pokrytí systémem automatické biometrické detekce obličejů na letišti Václava Havla Praha,
předkládají ministři financí a vnitra
Návrh posiluje bezpečnostní opatření na největším českém letišti. Systém automatické biometrické detekce obličejů, který Letiště Václava Havla Praha používá, má být rozšířen na další vytipované prostory a uzpůsoben tak, aby mohl být v budoucnu propojen se systémy na dalších mezinárodních letištích v ČR.

Zajištění zvýšení bezpečnosti na mezinárodních letištích s pravidelným veřejným leteckým provozem s výjimkou letiště Václava Havla Praha,
předkládají ministři financí a vnitra
Cílem předkládaného materiálu je navrhnout řešení dalšího rozvoje bezpečnosti (zvýšení bezpečnostního standardu) na dalších mezinárodních letištích s pravidelným veřejným leteckým provozem v Brně-Tuřanech, Karlových Varech, Pardubicích a Ostravě-Mošnově na základě dosavadních zkušeností a výsledků z realizace opatření pro zvýšení bezpečnosti na letišti Václava Havla Praha.

Informace k datu spuštění účtenkové loterie,
předkládá ministr financí
Ministerstvo financí podává vládě informaci o aktuálním stavu příprav a možném termínu spuštění účtenkové loterie, která je podpůrným krokem provázejícím zavedení elektronické evidence tržeb.

Základní aspekty kandidatury České republiky na umístění Evropského orgánu pro bankovnictví v České republice,
předkládá předseda vlády
Materiál, který je zpracován pod vedením vládního zmocněnce Karla Dobeše, předchází podání oficiální kandidatury České republiky na umístění Evropského orgánu pro bankovnictví v ČR. Tato kandidatura musí být doručena orgánům Evropské unie do dne 31. července 2017. Přesídlení unijních agentur z Londýna navazuje na rozhodnutí Velké Británie vystoupit z EU. O umístění agentur by mělo být rozhodnuto na podzim tohoto roku na základě hlasování členských států EU27. Kompletní program schůze vlády najdete ZDE.

Po skončení zasedání vlády najdete ZDE informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také ZDE nebo ZDE.

Termín
26. června 2017

Místo
Úřad vlády ČR, nábřeží Edvarda Beneše 4, Praha 1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…