Vojenské lesy a statky zahájí předvánoční prodej ryb z čisté přírody

03.12.2017 15:04

Nabídka ryb Vojenských lesů a statků se vymyká běžným standardům na předvánočním trhu – je to dáno způsobem chovu, ale především lokalitami, ze kterých kapři, amuři a další ryby pocházejí.

Vojenské lesy a statky zahájí předvánoční prodej ryb z čisté přírody
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

V předvánočním prodeji dvojice sádek VLS jsou totiž ryby z rybníků, které se nacházejí v mimořádně čistých přírodních lokalitách. Jsou zasazeny v horských oblastech - jejich okolí se po desetiletí vyhnul civilizační a průmyslový ruch, neprobíhají zde žádné intenzivní zemědělské činnosti provázené hnojením a chemickým ošetřováním, přítoky rybníků na své cestě nepotkaly civilizaci. Dolanský rybník leží na hranici Chráněné krajinné oblasti Šumava v lokalitě chráněné v rámci soustavy evropsky významných lokalit Natura 2000. Dolejší Padrťský rybník se pak nachází v samotném srdci CHKO Brdy v nadmořské výšce 650 metrů a je jedním z nejčistších chovných rybníků v republice.

S ohledem na ochranu vodních zdrojů i živočišných a rostlinných druhů, jež zde žijí, rybáři VLS na těchto rybnících nepoužívají tzv. intenzivní chovné metody – k přikrmování se využívají jen přírodní komodity. Zatímco v běžných intenzivních chovech rybníky musejí vydat svou produkci každý rok, kapři v horských rybnících VLS rostou v chladnějších nezkalených vodách roky dva.

To vše jsou důvody, proč jsou ryby z chovů VLS zdravější a chutnější, než je na běžném trhu obvyklé. Podnikové sádky VLS nabízejí svou produkci celoročně, v předvánočních dnech však zintenzivní prodej.

Rybářství Chvalšiny u Českého Krumlova

Ve Chvalšinách zahájí VLS předvánoční prodej ve čtvrtek 21. prosince, kdy bude mít otevřeno od 7.00 do 15.00 hodin. V pátek a sobotu před Štědrým dnem pak prodlouží tuto prodejní dobu až do 17.00 hodin večerních. Výběrový kapr zde bude v prodeji za cenu 78 Kč za kilogram, s kucháním za 125 Kč. V nabídce bude také pstruh z místní šumavské produkce (135 Kč/kg, 175 Kč/kg kuchaný).

Sádky VLS Mirošov u Rokycan

Podbrdské rybářství VLS v Mirošově, kam tradičně míří produkce z Padrťských rybníků, zahájí předvánoční prodej na vánoční stůl již v úterý 19. prosince. Až do pátku 22. prosince zde bude pro veřejnost otevřeno od 9.00 do 17.00 hodin, v sobotu před Štědrým dnem pak od 9.00 do 15.00 hodin. Kapr zde bude v prodeji za 75 Kč/kg, amur za 85 Kč/kg, siven za 137 Kč/Kg, candát z Padrtí pak za 295, štika za 220 a síh maréna za 105 korun za kilogram. Za kuchání v Mirošově účtují 55 korun za kus s výjimkou sivena, kde je tato cena účtována za kilogram živé váhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…