Vojenští policisté se zapojili do projektu Ježíškova vnoučata

15.12.2017 21:07

Příslušníci Velitelství ochranné služby Vojenské policie Praha se zapojili do projektu Ježíškova vnoučata. Ve středu 13. prosince zavítali do Domova Matky Vojtěchy v Prachaticích, kde zdejším seniorům představili služební techniku, výstroj, výzbroj a vzájemně si vyměnili spousty vřelých slov. Mysleli také na to nejdůležitější – na zdraví, které seniorům přivezli v podobě čerstvého ovoce.

Vojenští policisté se zapojili do projektu Ježíškova vnoučata
Foto: Vojenská policie
Popisek: Vojenská policie, logo.

„Na projekt Ježíškova vnoučata mě upozornila moje přítelkyně. Podstata projektu mne oslovila natolik, že jsem se neváhal pokusit zrealizovat přání seniorů v tomto domově, kteří se jednoduše toužili setkat s příslušníky armády,“ říká patron projektu, Ježíškovo armádní vnouče, praporčík Ondřej Hloušek.

V domově Matky Vojtěchy jsou umístěni senioři, kteří trpí Alzheimerovou chorobou. Krátkodobá paměť jim neslouží, proto byli rádi, že si společně s vojáky mohli zavzpomínat na svoje mladá léta, která strávili v armádě. Vojenská policie lákala obyvatele Prachatic natolik, že byl domov v jednu chvíli plný nejen seniorů, ale i dětí z místní školy a školky. Posadit se na vojenskou motorku nebo vzít zbraň do ruky si nenechal ujít ani personál domova, který svým klientům věnuje precizní péči.

„Netušil jsem, jak moc se armáda změnila. Armáda dnes není demonstrativním nástrojem síly. Je to instituce, která dokáže i pomoci. Dokázali to tito vojenští policisté, kteří ve svých řadách uskutečnili finanční sbírku. Sbírku, díky níž jsem zásobeni ovocem, máme nové radiopřehrávače a naplnila se i kasička na podporu provozu našeho zařízení. Propojily se dva světy, které jsou zdánlivě na míle vzdálené,“ okomentoval celou akci ředitel domova Robert Huneš.

Se služebními psi navštívili i hospic

Poněkud komorněji probíhala návštěva vojenských policistů v přilehlém hospici. Zdejší pacienti jejich návštěvu ocenili. Bylo to nenadálé zpestření pobytu v hospici, kdy jim největší radost udělali služební psi, které si láskyplně hladili.

„Ježíškova vnoučata přináší seniorům radost v předvánočním čase, kdy se cítí nejvíce osamělí. Lidé s dobrým srdcem je obdarovávají štěstím. Já osobně to považuji za zázrak a jsem ráda, že tím naším byli dnes příslušníci Velitelství ochranné služby Vojenské policie,“ zmínila na rozloučenou sociální pracovnice Markéta Nováková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…