Vyšlo nové číslo Zpravodaje k aktuální judikatuře Evropského soudu pro lidská práva

17.07.2016 11:30

Ministerstvo spravedlnosti prostřednictvím Kanceláře vládního zmocněnce pro zastupování České republiky před Evropským soudem pro lidská práva („Soud“) tento týden vydalo další číslo Zpravodaje této kanceláře.

Vyšlo nové číslo Zpravodaje k aktuální judikatuře Evropského soudu pro lidská práva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ministerstva spravedlnosti

Zpravodaj je elektronickým čtvrtletníkem a obsahuje anotace aktuálních nejvýznamnějších rozsudků a rozhodnutí Soudu, které jsou přehledně členěny podle oblastí, jichž se jednotlivé judikáty týkají.

V aktuálním čísle naleznete rozsudky zabývající se např. domovními prohlídkami či odposlechy, odpovědností provozovatelů internetových portálů za obsah uživatelských příspěvků, nezávislostí soudních znalců, politickými stranami a jejich účastí v parlamentních volbách, vzděláváním či otázkami rodinného práva.

Cílem Zpravodaje je zpřístupnit tuto evropskou judikaturu, z velké části dostupnou pouze v anglickém nebo francouzském jazyce (procesních jazycích Soudu), která závazným způsobem vykládá Evropskou úmluvu o lidských právech („Úmluva“), a má tudíž bezprostřední význam i pro Českou republiku.

Je jedním z nástrojů, kterým Ministerstvo spravedlnosti usiluje o zajištění lepšího provádění Úmluvy na vnitrostátní úrovni.

Archiv všech čísel Zpravodaje, jenž vychází od roku 2013, lze konzultovat zde. K bezplatnému odběru Zpravodaje je možné se přihlásit na adrese kvz@msp.justice.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …