Výtvarnice zpříjemnila péči o pacienty v prachatické nemocnici

24.07.2013 16:32

Klienti Oddělení následné péče (ONP) prachatické nemocnice se pyšní novou výtvarnou výzdobou svého dočasného domova. Interiér tohoto lůžkového oddělení vylepšily výtvarné prvky, které hospitalizovaným pacientům a příchozím nabídnou hned u vstupu osobnější atmosféru v nadstandardním, příjemném a veselejším rodinném prostředí.

Výtvarnice zpříjemnila péči o pacienty v prachatické nemocnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice - ilustrační foto nemocnice

Všech třináct lůžkových pokojů ONP získalo výtvarné znamení na vstupní dveře. Tvoří je malé dekorativní motivy a současně přispívají ke snadnější orientaci pacientů. Uvnitř každé místnosti zaujme obraz, který na ploše 100 x 70 centimetrů zachycuje krajinné výjevy či motivy měst a obcí z okolí Prachatic. Novinkou je také výtvarné zvýraznění sloupu na chodbě tohoto oddělení v prostoru jídelního koutu. Ten doplňují hned čtyři obrazy s tematikou jednotlivých ročních období. „Tyto prvky tak vkusně dotvářejí prostory oddělení, jimž dominuje velký obraz města Prachatice o rozměrech 200 x 150 centimetrů u vstupní recepce oddělení,“ říká ředitel Nemocnice Prachatice, a. s., Michal Čarvaš.

Výzdoba je dílem výtvarnice Vladimíry Fridrichové-Kunešové z nedalekého Husince. Autorka ji ztvárňovala od letošního února do konce června. Obrazy vytvořila ve svém ateliéru z tvrzeného polystyrénu za použití akrylátových barev.  Na samotnou malbu využila techniku airbrush – americká retuš a následně ji překryla akrylátovým lakem. Ten zaručuje stabilitu malby a snadnou údržbu.  Hotové obrazy pak byly nalepeny přímo na podklad v interiérech oddělení následné péče.

Výtvarné působení Vladimíry Fridrichové-Kunešové není v prachatické nemocnici ojedinělé. Ve spolupráci s Nadací Archa Chantal tu už před časem vyzdobila celé lůžkové dětské oddělení a také chodbu u dětské ambulance. Zpříjemnila tak nejmenším pacientům pobyt nebo návštěvu v nemocničním prostředí mezi obrázky zvířátek a různých postaviček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…