Výzva pro školy: Lesy ČR věnují žákům 252 tisíc sešitů, objednejte je

24.08.2015 9:49

Kampaň „Sešity do škol“ odstartovala 21. srpna. Lesy České republiky rozdají základním školám 252 tisíc sešitů. Zástupci škol je mohou objednat na www.sesitydoskol.cz, a to do konce září nebo do rozdělení zásob.

Výzva pro školy: Lesy ČR věnují žákům 252 tisíc sešitů, objednejte je
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Lesy ČR pořídily sešity za 800 tisíc korun. Školám je věnují zdarma, uhradí i dopravu. „Nevyjde na všechny žáky. Zástupcům školy tedy doporučuji, aby sešity objednali co nejdříve. Hned poté, co vstoupí do webového objednávkového archu, zjistí, o kolik sešitů mohou pro svou školu požádat,“ vysvětlil Radovan Srba, obchodní ředitel podniku Lesy ČR.

Osm typů sešitů se liší grafickým provedením obalu a drobnou grafikou spojenou s lesním prostředím – komiksem, básničkou či omalovánkou. Všechny sešity jsou linkované ve formátu A5. „Sešity zdarma doveze dopravce na adresu školy, a to několik dní po objednání,“ dodal ředitel Srba.

Právě sešity jsou jednou z věcí, které školy spojují s podnikem Lesy České republiky, správcem bezmála poloviny lesů v zemi. „Chceme děti seznámit s využitím dřeva jako našeho největšího obnovitelného zdroje. Říkáme tím, že dřevo je jedinečnou surovinou a sešity, kterými denně listují, se vyrábějí právě z něj. Nemusí mít strach, že se spotřebou papíru ničí lesy. V posledních letech jich dokonce přibývá a vytěžené stromy nahrazují nové. I to chceme naší kampaní sdělit,“ dodává generální ředitel podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

Mediálním partnerem akce je Český rozhlas – Rádio Junior.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…