Vzdělávací portál eKabinet.cz přináší do škol digitální materiály pro výuku angličtiny

25.05.2014 14:20

Vzdělávací portál eKabinet.cz, který nabízí přes 40 000 profesionálně vytvořených digitálních vzdělávacích materiálů, rozšiřuje nabídku o angličtinu pro žáky základních a středních škol ve věku od 7 do 16 let.

Vzdělávací portál eKabinet.cz přináší do škol digitální materiály pro výuku angličtiny
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

Digitální materiály respektují současné trendy jazykového vzdělávání a jsou rozděleny do úrovní dle obtížnosti a věku. Angličtina pro základní a střední školy na portálu eKabinet.cz pokrývá stupně A1 až B1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky a je vhodná pro přípravu žáků na mezinárodní jazykovou zkoušku KET. Všechny materiály jsou namluvené britskými rodilými mluvčími.

„Pro žáky je výuka s využitím interaktivních tabulí zajímavým zpestřením a oživením. Angličtina je díky tomu víc baví nehledě na to, že si děti látku lépe procvičí. Za sebe mohu říci, že mi výrazně ulehčuje práci možnost zpětné kontroly domácích prací bez nutnosti je opravovat,“ říká Daniela Doskočilová, ředitelka Základní školy a Mateřské školy Klobuky v okrese Kladno. Škola je zapojená do Programu podpory digitalizace škol, a tak mohou kurzy angličtiny na portálu eKabinet.cz využívat její učitelé v rámci benefitů programu při výuce bezplatně.

Nejmladším žákům ve věku od 7 do 12 let je určen interaktivní kurz Wow!, který zahrnuje 20 lekcí a více než 250 interaktivních cvičení. Obsahuje zhruba 1 200 slovíček, která jsou použita v kontextu. Kurz je namluven rodilými mluvčími a instrukce k jednotlivým cvičením jsou v češtině. Důležitou součástí je i obrázkový slovník pro lepší zapamatování stejně jako audio nahrávky, které pomáhají s výukou gramatiky. Kurz zahrnuje také propracovaný systém motivace a zpětné vazby včetně přehledu o dosažených studijních výsledcích.

K dalším jazykovým kurzům na portálu eKabinet.cz patří 24/7 Teen Talk pro studenty od 9 do 13 let. Materiály jsou rozděleny na dvě úrovně. Ty se skládají z 80 interaktivních lekcí a 600 interaktivních cvičení pro vštípení anglické gramatiky, budování slovní zásoby a nácvik správné výslovnosti. Žáci se učí prostřednictvím her a animací, jimiž je provází animovaný teenager Gilbert. K výukovému kurzu se také vážou 24/7 Teen Talk videa. Jedná se 88 krátkých videí, která obsahují příběhy a zajímavá témata speciálně zpracovaná pro danou věkovou skupinu.

Pro žáky ve věku od 12 do 16 let je připraven kurz angličtiny All Right!. Ten zahrnuje tři úrovně od úplných začátečníků (úroveň A1) přes mírně pokročilé (úroveň A2) až po středně pokročilé (úroveň B1). Interaktivní cvičení pomáhají procvičovat jazyk komplexně. Kurz obsahuje 250 multimediálních lekcí a více než 700 interaktivních obrazovek. Také All Right! má motivační systém, navíc ještě nabízí nástroj pro procvičování správné výslovnosti a gramatiky.

Více o portálu eKabinet.cz

eKabinet.cz je vzdělávací portál, který obsahuje více než 40 000 profesionálně vytvořených digitálních vzdělávacích materiálů pro mateřské, základní a střední školy. Jsou na něm k dispozici materiály z matematiky, fyziky, chemie, biologie, přírodopisu, přírodovědy, anglického jazyka a předškolního vzdělávání. Tvoří je multimediálně zpracovaný obsah ve formě videí, animací, simulací, 3D modelů, fotografií, obrázků, interaktivních cvičení a doplňkové materiály. Vzdělávací materiály jsou k dispozici online rozdělené podle předmětů a úrovní. Na jejich přípravě pro školy se podílí tým expertů z řad pedagogických a akademických pracovníků. Portál eKabinet.cz má přehlednou navigaci a vyhledávání materiálů podle klíčových slov a kategorií.

Provozovatelem portálu je česká společnost EDULOGY, která působí v oblasti elektronického vzdělávání. Věnuje se tvorbě digitálního vzdělávacího obsahu a e-learningovým technologiím pro mateřské, základní a střední školy, instituce, společnosti a širokou veřejnost. Produkty a technologie společnosti jsou zaměřené na podporu celoživotního vzdělávacího procesu. EDULOGY dlouhodobě spolupracuje s renomovanými tuzemskými a mezinárodními partnery, což jí umožňuje neustálé zkvalitňování svých produktů a poskytovaných služeb. EDULOGY se společně s Kontem BARIÉRY podílí na realizaci Programu podpory digitalizace škol, jehož hlavním cílem je digitalizace škol a jejich dlouhodobá podpora ze strany soukromého sektoru a neziskových organizací. V současné době jsou do něj zapojeny tisíce pedagogů z mateřských, základních a středních škol z celé České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…