Z majetkové struktury společností Empresa Media a Médea odchází čínská společnost CEFC

07.09.2017 21:55

Po několikaměsíčních sporech a dohadování započal proces odchodu čínské společnosti CEFC z majetkové struktury společností Empresa Media a Médea. Na řízení obou firem se CEFC China nepodílí již od poloviny března 2017.

Z majetkové struktury společností Empresa Media a Médea odchází čínská společnost CEFC
Foto: Archiv
Popisek: Médea group - logo

Po několika měsících dohadů započal proces odchodu čínské energetické společnosti z největšího tuzemského mediálního domu. „Trvám na tom, že média musejí být řízená bez vnějších zásahů a musejí zůstat nezávislá. Média musí řídit lidé, kteří chápou elementární mediální souvislosti a rozumějí mediálnímu managementu,“ uvedl Jaromír Soukup, předseda představenstva mediálního domu Empresa Media a generální ředitel TV Barrandov.

Informace o střetu představ čínských a českých manažerů vypluly napovrch již v říjnu loňského roku, kdy média publikovala první zprávy o tom, že dlouhodobá spolupráce obou firem zřejmě nebude možná. Jaromír Soukup již tehdy podle médií inicioval debatu o možném rozchodu.

„Odchod čínských spolumajitelů je výsledkem dlouhodobého jednání. V rámci stále probíhajícího řešení to bohužel nemůžeme nijak blíže komentovat z důvodu ochrany a dodržení mlčenlivosti vycházející z uzavřených smluv. Vše se ale děje v souladu s tím, co uváděla média již v říjnu loňského roku,“ uvedl k události Jaromír Soukup.

Empresa Media vydává vedle časopisů Týden a Instinkt ještě Sedmičku, Exkluziv, Faktor S, odborný časopis MarketingSalesMedia, časopisy pro teenagery Top dívky a Popcorn, dětský časopis Animáček, měsíčník plný rozhovorů Interview či dvouměsíčník Týden – Historie. Provozuje televizní studio Barrandov, pod které patří stanice TV Barrandov, Barrandov Plus, Kino Barrandov a Barrandov Family.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…