Z mobilních buněk od ČEZ vyroste „Triangle City“

01.10.2014 8:00

Zástupci Skupiny ČEZ dnes v Chudeřicích předali sestavy mobilních buněk hejtmanovi Ústeckého kraje Oldřichu Bubeníčkovi. Z buněk vyroste zázemí pro dělníky i řidiče kamionů v průmyslové zóně Triangle na Žatecku. ČEZ je kraji nabídl za 1 procento pořizovací ceny.

Z mobilních buněk od ČEZ vyroste „Triangle City“
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Skupina ČEZ využívala objekty v rámci výstavby nového zdroje v elektrárně Ledvice. Jedná se o 8 objektů ubytoven o celkové podlahové ploše 3452 m2 a jednoho objektu kuchyně s jídelnou o celkové podlahové ploše 537 m2.  Zázemí tak zde může ve128 pokojích najít až 256 lidí. Ubytovny jsou vybaveny postelemi, skříněmi, židlemi i stolky, a to včetně peřin i povlečení. Nechybí ani kuchyňka, sprchy i společenská místnost.

„Objekty nám dobře posloužily při výstavbě nového ekologického zdroje v Ledvicích. Jsem velmi rád, že zůstávají i nadále v Ústeckém kraji kde působíme a věřím, že kvalitní zázemí ocení i další zaměstnanci,“ říká ředitel Elektráren Ledvice a Počerady František Strach.

„ČEZ nám buňky nabídl v rámci dobrých vztahů a díky gentlemanské dohodě za ně zaplatíme pouze procento z pořizovací ceny,“ říká hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Na Žatecku tak vyroste malé městečko. „Triangle City vybudované z mobilních buněk by mělo sloužit řidičům kamionů, kteří do zóny přivážejí a odvážejí materiál, stavebním dělníkům a firmám, které brzy začnou stavět novou továrnu," dodává Oldřich Bubeníček. Otevření ubytovacího areálu v zóně Triangle je v plánu příští rok v září (po demontáži, přesunu a následném smontování buněk).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…