ZZS MSK: Smrtelný pád paraglidistky v Beskydech

02.05.2014 9:44

Záchranáři ZZS MSK spolu s Horskou službou Beskydy zasahovali ve čtvrtek 1. 5. večer u smrtelného úrazu paraglidistky v Beskydech. Operační středisko záchranné služby bylo o události, která se odehrála pod vrcholem Velkého Javorníku, informováno na tísňové lince v půl šesté večer.

ZZS MSK: Smrtelný pád paraglidistky v Beskydech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Na místo byla ihned vyslána pozemní posádka rychlé zdravotnické pomoci ze stanoviště ve Frenštátu pod Radhoštěm a k misi vzlétl vrtulník LZS i s veškerým zařízením pro práci v podvěsu. Operátoři informovali členy horské služby a na místo vyjelo také terénní vozidlo horských záchranářů.

Letečtí záchranáři provedli nejprve ohledáni předpokládaného místa události ze vzduchu. Padák se sedačkou spatřili zachycené na stromě, samotná pacientka z ní však při letu vypadla a následně dopadla na jiném místě. Zalesněný terén byl pro záchranu velmi obtížně přístupný. Na místo k pacientce dorazila nejprve pěší hlídka horské služby, která u ženy středního věku, jež nejevila známky života, zahájila základní resuscitaci.

Záchranářům se podařilo pomocí lanové techniky vysadit k zásahu z vrtulníku lékaře ZZS i s potřebným zdravotnickým vybavením a také dalšího horského záchranáře. V pokusech o záchranu pacientky pokračoval tým až téměř do devatenácté hodiny. Resuscitace však nebyla úspěšná. Žena utrpěla mnohočetná poranění, kterým na místě podlehla, a to i přes maximální nasazení a výbornou spolupráci záchranářů a horské služby. Lékař záchranné služby tak byl nucen nakonec konstatovat její smrt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…