ZZS MSK: Smrtelný pád paraglidistky v Beskydech

02.05.2014 9:44

Záchranáři ZZS MSK spolu s Horskou službou Beskydy zasahovali ve čtvrtek 1. 5. večer u smrtelného úrazu paraglidistky v Beskydech. Operační středisko záchranné služby bylo o události, která se odehrála pod vrcholem Velkého Javorníku, informováno na tísňové lince v půl šesté večer.

ZZS MSK: Smrtelný pád paraglidistky v Beskydech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vozidlo ambulance, ilustrační foto

Na místo byla ihned vyslána pozemní posádka rychlé zdravotnické pomoci ze stanoviště ve Frenštátu pod Radhoštěm a k misi vzlétl vrtulník LZS i s veškerým zařízením pro práci v podvěsu. Operátoři informovali členy horské služby a na místo vyjelo také terénní vozidlo horských záchranářů.

Letečtí záchranáři provedli nejprve ohledáni předpokládaného místa události ze vzduchu. Padák se sedačkou spatřili zachycené na stromě, samotná pacientka z ní však při letu vypadla a následně dopadla na jiném místě. Zalesněný terén byl pro záchranu velmi obtížně přístupný. Na místo k pacientce dorazila nejprve pěší hlídka horské služby, která u ženy středního věku, jež nejevila známky života, zahájila základní resuscitaci.

Záchranářům se podařilo pomocí lanové techniky vysadit k zásahu z vrtulníku lékaře ZZS i s potřebným zdravotnickým vybavením a také dalšího horského záchranáře. V pokusech o záchranu pacientky pokračoval tým až téměř do devatenácté hodiny. Resuscitace však nebyla úspěšná. Žena utrpěla mnohočetná poranění, kterým na místě podlehla, a to i přes maximální nasazení a výbornou spolupráci záchranářů a horské služby. Lékař záchranné služby tak byl nucen nakonec konstatovat její smrt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

11:46 ČEZ Akademie zájemcům v Brně poradí s úsporami energií

Dozvědět se o možnostech, jak co nejlépe ušetřit za energie, zkonzultovat pořízení fotovoltaiky či t…