Živá hudba v pražském metru před Vánocemi naladí cestující

11.12.2017 12:42

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) již tradičně připravil pro cestující pražského metra akci „Nalaďte se v metru také o Vánocích“. Letos už pošesté si posluchači v metru mohou vychutnat vánoční sérii hudebních vystoupení. Hudebníci různých žánrů rozproudí atmosféru ve vestibulech stanic metra Florenc a Muzeum ve středu 13. prosince 2017 od 14:00 do 19:45.

Živá hudba v pražském metru před Vánocemi naladí cestující
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Stálicí hudebního odpoledne bude Jan Vytásek s kapelou, zkušený muzikant, který předskakoval i Karlu Gottovi nebo Olympikům. Opět vystoupí i Šámalův Hangdrum a chlapecký sbor Bruncvík s vánočními písněmi. Cestující potěší i Pěvecký sbor DPP. Chybět nebude ani písničkářka KACZi. Od 18:30 na Florenci vystoupí čtrnáctičlenný Big band studentů jazzové katedry VOŠ při Konzervatoři Jaroslava Ježka.

„Hudební vystoupení v pražském metru jsou pro cestující příjemným zpestřením i momentem k zastavení a zaposlouchání se do melodií v leckdy hektické předvánoční době,“ uvedl Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod.

Muzeum:
14.00 hodin – Hang drum Jiří Šámal
Hang je melodický perkusní hudební nástroj pocházející ze Švýcarska. Jiří Šámal na něj hraje již přes devět let. Má rád kontakt s posluchačem, a tak jej můžete potkat nejen na koncertech, ale i na ulicích. Hraje jak ethno-world music, tak známé lidové písničky.
15.00 hodin – Kateřina Kůsová (harfenistka)
Setkání světla a temnoty: Keltská harfa Ongaku a Kateřina
Od března tohoto roku propadla zvuku nebeského nástroje zvoucího se keltská harfa. Nejvíce radosti má ze hry na ulicích a na různých akustických místech naší české země.
16.00 hodin – Bruncvík
Chlapecký sbor Bruncvík byl založen roku 2006 sbormistryni Lenkou Pištěckou. Impulsem byla snaha více rozezpívat chlapce a rozmnožit zatím jen velmi malý počet chlapeckých sborů v ČR. Repertoár je široký, od raného středověku až po skladby 20. století, významnou část tvoři též hudba etnická. Sbor také pořádá úspěšný cyklus výchovných koncertů pro školy „Děti, zpívejte“, kde děti zpívají dětem. Mottem Bruncvíku je především radost z hudby.
17.00 hodin – Jazzevec (pod názvem NABARU)
19.00 hodin – KACZi

Florenc:
14.00 hodin – Dětský pěvecký sbor Rolnička
15.00 hodin – Honza Vytásek s kapelou
17.00 hodin – Pěvecký sbor DPP

Pěvecký sbor DPP vznikl nejprve ze zaměstnanců Dopravního podniku v roce 2010. Později se připojili i přátelé, cestující. Sbormistrem je strojvedoucí metra Lukáš Janírek. Pěvecký sbor uskutečnil již přes osmdesát vystoupení.
18.30 hodin – Big Band VOŠ KJJ
Moderní jazzový big band sestavený ze studentů jazzové katedry Vyšší odborné školy při Konzervatoři Jaroslava Ježka začal působit v roce 2005 pod vedením profesora Milana Svobody. Specializuje se na původní repertoár, v kterém převažují kompozice M. Svobody a členů orchestru. Big Band VOŠ KJJ hraje ve 14členném složení: 4 saxofony, 3 trubky, 2 trombony a rytmika.

Více informací o akci i všech účinkujících naleznete ZDE

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 142 autobusových linek, dále 24 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2017 bylo ve vlastnictví společnosti 1 179 autobusů, 857 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 175 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2017 celkem 10 962 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…